Į Europą septynvietis „Freemont“ bus tiekiamas iš gamyklos Meksikoje, kur nuo konvejerių rieda „Dodge Journey“ ir Šiaurės Amerikos rinkai skirtas „Fiat 500“.

Gamintojų teigimu, „Freemont“ bus skirtas šeimoms, kurioms reikalingas erdvus, patogus ir įvairiapusis automobilis, tinkamas kasdieniam naudojimui ar savaitgalio iškyloms.

„Fiat“ vienatūris bus 489 cm ilgio, 188 cm pločio, 172 cm aukščio, automobilio važiuoklės bazė bus 289 cm.

Priekiniais ratais varomas „Freemont“ bus komplektuojamas su turbodyzeliniu 2.0 l (140 arba 170 AG) varikliu, derinamu su mechanine pavarų dėže. Kiek vėliau pirkėjams bus siūlomas ir visais ratais varomas vienatūris su benzininiu V6, 3.6 l varikliu, kuris bus derinamas su automatine transmisija.

„Chrysler Group“ nutrauks „Dodge Journey“ prekybą Europoje, o vietoj jo pasirodysiantis „Fiat Freemont“ bus parduodamas nuo antros šių metų pusės. „Dodge Journey“ Europoje buvo siūlomas nuo 2008 m. „JATO Dynamics“ duomenimis, pernai šio modelio pardavimai sumažėjo apie 20 proc.

„Freemont“ modelis „Fiat“ gamoje užims „Ulysse“ vienatūrio, kuris nebegaminamas nuo praėjusių metų pabaigos, vietą. 2009 m. „Fiat“ pardavė tik 1956 „Ulysse“ automobilius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją