„Audi A1“ lenktynėse latviai pranoko lietuvius (atnaujinta 21.30)

Sėkmės ir daugiau aistruolių balsų sulaukę žinomi Latvijos asmenys iškovojo pergalę rengtose lenktynėse Vilnius-Ryga „Audi A1“ automobiliais.

Ketvirtadienį ryte Vilniuje startavusių lenktynių nugalėtojas paaiškėjo vakare Rygoje, radijo stotyje „Radio101“. Susumavus lenktynininkų surinktus taškus paaiškėjo, jog latviai iškovojo pergalę 5:3.

Vykdama iš Vilniaus į Rygą Lietuvos komanda – „Radiocentro“ muzikos laidų vedėjas Vytenis Sinkevičius, „InCulto“ muzikantas Jurgis Didžiulis bei televizijos ir radijo laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė – surinko 2 taškus.

Tiek pat taškų pelnė ir žinomi Latvijos asmenys: televizijos asmenybė Antra Birzule, „Radio101“ muzikos laidų vedėjas Egonas Reiteras ir Nacionalinio teatro aktorius Kasparas Zvygulis.

„Audi A1“ lenktynių nugalėtojas sprendėsi atvykus į Rygą, kur latviams nusišypsojo sėkmė. Jie sužinojo, kad iš trijų dėžučių, kurias išsirinko burtų keliu, jie gavo du papildomus taškus. Lietuvos komandai atiteko vienas taškas.

Be to, Latvijos komanda pelnė daugiau aistruolių balsų socialiniame tinkle „Facebook“, todėl gavę dar vieną tašką iškovojo pergalę 5:3.

Nepaisant pralaimėjimo, Lietuvos komandos nariai liko patenkinti tiek lenktynėmis, tiek naujaisiais „Audi A1“ automobiliais.

Iš „Audi A1“ automobilių – į vėjo tunelį (atnaujinta 21.00)

Žinomos Lietuvos ir Latvijos asmenybės koja kojon žygiuoja lenktynėse Vilnius-Ryga. Vairuodami „Audi A1“ automobilius ir varžydamiesi tarpusavyje, latviai ir lietuviai po 4 rungčių turi po 2 taškus. Ketvirtojoje rungtyje dalyviams teko išbandyti vėjo tunelius.

„Radiocentro“ muzikos laidų vedėjas Vytenis Sinkevičius, „InCulto“ muzikantas Jurgis Didžiulis bei televizijos ir radijo laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė kartu su trimis Latvijos žvaigždėmis Jelgavoje apsilankė vėjo tunelyje.

Jame „Audi A1“ lenktynių dalyviai galėjo pajusti laisvą kritimą. Iš apačios pučiant stipriam vėjui vėjo tunelio lankytojai pakyla kelis metrus į viršų ir gali pasijusti tarsi šokdami iš lėktuvo parašiutu.
Sėkmingiau iš šešių „Audi A1“ lenktynėse dalyvaujančių žvaigždžių pasirodė latviai. Vėjo tunelio instruktoriai nusprendė, kad geriausiai užduotis įvykdė Latvijos Nacionalinio teatro aktorius Kasparas Zvygulis. Jis pelnė tašką Latvijos komandai, taip išlygindamas bendrą rezultatą 2:2.

Antrąją vietą užėmė J.Didžiulis, kuriam, kaip ir kitiems lietuviams, vėjo tunelis buvo naujovė – Lietuvoje kol kas nėra nė vieno vėjo tunelio.

„Vėjo tunelyje įgijome didelės patirties. Vis dar negirdžiu viena ausimi, bet manau, kad rytoj bus gerai“, – šypsojosi V.Sinkevičius.

Lietuviai pirmavo po trijų užduočių 2:1. Pergales Lietuvos komanda pelnė sėkmingiau kurdami meniškas nuotraukas Viduklėje bei geriau valdydami žaislinius automobilius Šiauliuose. Vienintelį tašką iki šiol latviai iškovojo Kaune, kai įveikė lietuvius krepšinio aikštelėje.

Lietuvos komanda atsidūrė priekyje (atnaujinta 20.00)

Trečiąją užduotį sėkmingiau nei varžovai įvykdę Lietuvos komandos nariai išsiveržė į priekį. Lenktynėse, kuriose lietuvių ir latvių žvaigždės „Audi A1“ automobiliais vyksta iš Vilniaus į Rygą, Lietuvos komanda pirmauja 2:1.

Po pirmųjų dviejų užduočių Kaune ir Viduklėje rezultatas buvo lygus 1:1, o trečioje rungtyje geriau pasirodė lietuviai.

„Radiocentro“ muzikos laidų vedėjas Vytenis Sinkevičius, „InCulto“ solistui ir muzikantui Jurgis Didžiulis bei televizijos ir radijo laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė laimėjo rungtį Šiauliuose. Joje žvaigždės lenktyniavo valdydamos žaislinius automobilius.

Norint išaiškinti nugalėtoją lenktynes teko rengti net tris kartus. Pirmus du sykius gedo valdomi automobiliai, tačiau galiausiai pergalę po atkaklios kovos išplėšė Lietuvos komanda. Ji žaisline mašinėle greičiau apvažiavo keturis „Audi A1“ automobilius.

Iškovoję pergalę, V.Sinkevičius, J.Didžiulis ir D.Tamošiūnaitė-Budrė lenktynėse išsiveržė į priekį 2:1.

Po varžybų įveikę keliasdešimt kilometrų, dalyviai šalia Latvijos-Lietuvos sienos sustojo papietauti. Žvaigždės mėgavosi žinomo latvių virėjo Martino Sirmaiso pagamintu valgiu.

Dalyviai kūrė meną šviesomis (atnaujinta 16.20)

Lietuvos ir Latvijos žvaigždės, dalyvaujančios „Audi A1“ lenktynėse Vilnius-Ryga, tarpinėje stotelėje išbandė naujovę – tamsioje aplinkoje pasinaudodami šviesomis kūrė kuo įspūdingesnes nuotraukas.

Pirmajame sustojime Kaune krepšinio aikštelėje pralaimėję lietuviai tikėjosi atsigriebti per antrą sustojimą Viduklėje. Ir jiems pavyko! Nuotrauka, kurioje šalia „Audi A1“ įamžinta televizijos ir radijo laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė su angelo sparnais, išrinkta geriausia. Tai uždirbo Lietuvos komandai taškų, kurie bus sumuojami lenktynėms pasibaigus Rygoje, kur bus sprendžiamas nugalėtojas.

Po nesėkmės krepšinio aikštelėje važiuodami iš Kauno į Viduklę lietuviai pykti išliejo bandydami „Audi A1“ galimybes. „Radiocentro“ muzikos laidų vedėjas ir lietuvių komandos kapitonas Vytenis Sinkevičius liko patenkintas, kaip su naujuoju automobiliu įveikė staigius posūkius.

Tačiau jis kartu su komandos draugais – grupės „InCulto“ solistu ir muzikantu Jurgiu Didžiuliu – kurį laiką paklaidžiojo, kol atvyko į antrąjį sustojimą. Lenktynininkai turėjo pasiekti Viduklės priešgaisrinę gelbėjimo stotį.

Ten buvo surengta antroji rungtis. Tamsioje stoties patalpoje komandos, naudodamos žibintuvėlius, turėjo sukurti kuo įmantresnius vaizdus, kurie buvo užfiksuoti fotoaparatu.

„Tai buvo menas iš didžiosios raidės“, – naują patirtį apibūdino V.Sinkevičius. Nė vienam lenktynių dalyviui iki šiol neteko susidurti su tokiu fotografavimo stiliumi, tačiau pirmas kartas geriau pavyko lietuviams.

Įpykę latviai sugalvojo varžovams pokštą. Kol lietuviai buvo užsiėmę savo darbais, Latvijos žvaigždės sėdo į vieną iš lietuvių „Audi A1“ automobilių ir nuvežė jį kelis šimtus metrų bei paslėpė. Po kurio laiko atsitokėję ir neradę automobilio, Lietuvos komandos nariai sukėlė varžovų juoką.

Iš Viduklės Latvijos ir Lietuvos žvaigždžių komandos pajudėjo Šiaulių link. Netoli Šiaulių bus surengtos trečios „Audi A1“ varžybos.

Krepšinio aikštelėje latviai įveikė lietuvius (atnaujinta 13.50)

Lietuva – krepšinio šalis, tačiau Lietuvos įžymybės nesugebėjo patvirtinti šio fakto. Krepšinio aikštelėje latviai įveikė lietuvius ir išsiveržė į priekį „Audi A1“ lenktynėse Vilnius-Ryga. Varžybas organizavo „Kauno“ komandos treneris Darius Maskoliūnas.

Lenktynių diena Lietuvos komandai – „Radiocentro“ muzikos laidų vedėjui Vyteniui Sinkevičiui, populiariosios grupės „InCulto“ solistui ir muzikantui Jurgiui Didžiuliui bei televizijos ir radijo laidų vedėjai Daivai Tamošiūnaitei-Budrei – prasidėjo ne itin sėkmingai.

Vairuodamas naują „Audi A1“ automobilį J.Didžiulis pasiklydo ne tik Vilniuje, bet ir įvažiavęs į Kauną. Du kartus per valandą komandos draugų tempo neatlaikęs muzikantas privertė kolegas nusišypsoti. Kitą „Audi A1“ automobilį vairavę V.Sinkevičius ir D.Tamošiūnaitė-Budrė be vargo pasiekė „Audi“ centrą Kaune.

Vis dėlto savo kaltę Jurgis išpirko krepšinio aikštelėje. Kaune surengtose varžybose Jurgis vienintelis iš lietuvių sugebėjo įmesti kamuolį į krepšį. Tačiau to pergalei nepakako.

Latvijos Nacionalinio teatro aktorius Kasparas Zvygulis ir J.Didžiulis surinko po 2 taškus, tad komandoms teko žaisti pratęsimą. Jame latvis vėl pelnė 2 taškus, Jurgis surinko tik tašką ir pergalė atiteko Latvijos komandai. Ji po pirmosios rungties pirmavo 3:2.

„Be abejonės, lietuviai geresni krepšinyje, – teigė varžybas organizavęs D.Maskoliūnas. – Tačiau čia jie buvo atsipalaidavę, trukdė ir oro sąlygos“.

Po kovų Kaune varžybų dalyviai pajudėjo Viduklės link. Ten įvyks antroji užduotis. Su „Audi A1“ automobiliais kitą sustojimą latviai ir lietuviai pasiekti turėtų per valandą.

J.Didžiulis pasiklydo jau starte (atnaujinta 12.00)

Lietuvos ir Latvijos žvaigždžių lenktynes sėkmingiau pradėjo svečiai. „InCulto“ grupės narys Jurgis Didžiulis, vairuodamas „Audi A1“, pasiklydo pirmosiomis lenktynių minutėmis.

Šalia radijo stoties „Radiocentras“ išrikiuotus 4 naujus „Audi A1“ automobilius pasidalino 6 lenktynių dalyviai. „Radiocentro“ muzikos laidų vedėjas Vytenis Sinkevičius bei televizijos ir radijo laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė sėdo į vieną automobilį, o J.Didžiulis nutarė kelią į Kauną įveikti vienas. Tačiau net neišvažiavęs iš sostinės J.Didžiulis pametė komandos draugus.

„Jurgis sugebėjo paklysti jau trečioje sankryžoje nuo starto, – stebėjosi Lietuvai atstovaujantis V.Sinkevičius. – Tuomet ir pagalvojau: kas bus toliau?“

„InCulto“ narys paaiškino, kad jam pritrūko susikaupimo. „Kažkodėl nusukau į Karoliniškes, tačiau komandos draugus pavijau greitkelyje Vilnius-Kaunas“, – šypsojosi J.Didžiulis.

Latvijos ekipos atstovai – televizijos asmenybė Antra Birzule, „Radio101“ muzikos laidų vedėjas Egonas Reiteras ir Nacionalinio teatro aktorius Kasparas Zvygulis – iš Vilniaus išvyko be nesklandumų.

Kelyje Vilnius-Ryga besivaržančios Lietuvos ir Latvijos įžymybės vairuoja naujus „Audi A1“ automobilius. Tai mažiausi „Audi“ sukurti automobiliai, laikomi sportiškiausiais savo klasėje.

„Audi A1“ automobiliais žvaigždės įveiks apie 500 km. Keliaudami nuo Vilniaus į Rygą jie sustos Kaune, Šiauliuose ir Latvijos mieste Jelgavoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją