„Nenorime moralizuoti, o tik atkreipti dėmesį ir parodyti iš šalies, kaip atrodo neatsakingas vairuotojų elgesys. Juk tikrai būtų skaudžiai nemalonu, jei rastume savo namus prišiukšlintus ar net suniokotus, o visgi patys taip elgiamės kitų namuose – gamtoje“, – sakė socialinę iniciatyvą organizavusios VšĮ „Moto Grupė“ direktorius Antanas Petrauskas.

Pirmasis filmukas dedikuotas automobilių ir visureigių vairuotojams, antrasis – keturračių, o trečiasis – motociklų. „Tikrai ne visi vairuotojai, tokie, bet kuo mažiau rasime padangų pavasarį gamtoje, tuo ir mums patiems bus maloniau!” – teigė A. Petrauskas.

Kaip parodė šiemet tyrimų bendrovės „RAIT“ internetu atlikta vairuotojų apklausa, penktadalis (19 proc.) šalies vairuotojų neįsivaizduoja, kur galima išmesti nereikalingas automobilių ir motociklų eksploatacines atliekas, o daugiau nei pusė (55 proc.) apklaustųjų šį bei tą yra girdėję, tačiau tiksliai visko nurodyti negalėtų. Informacijos trūkumas, anot A. Petrausko, turi didelę įtaką neatsakingam elgesiui. Apklausa taip pat parodė, kad daugiausia vairuotojų (49 proc.) gamtoje važinėjasi automobiliais ar visureigiais, kiek rečiau važinėjama keturračiu (11 proc.) ir motociklu (6 proc.). Ypač keturračiais bekele dažniau važinėja jaunesnio amžiaus (18-34 metų) vairuotojai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją