„Volvo Cars“ Šiaurės Amerikos padalinio vadovas Dougas Speckas neatskleidė, kada tiksliai bus sustabdyta „Volvo V50“ prekyba.

Praėjusių metų pabaigoje „Volvo“ taip pat nutraukė didesniojo universalo V70 tiekimą JAV rinkai. Kompanija taip pat patvirtino, kad anapus Atlanto nebus pardavinėjamas ir pernai Europoje debiutavęs „Volvo V60“ universalas.

D.Specko teigimu, tradicinių universalų pardavimai mažėja jau dešimtmetį, o SUV klasės visureigių prekyba vis auga. Pastaraisiais metais JAV itin išaugo XC modelių paklausa.

„Realybė yra tokia, kad šiandieniniai SUV visureigiai yra vakarykščiai universalai“, – susidariusią situaciją vaizdžiai bandė apibūdinti „Volvo Cars“ Šiaurės Amerikos padalinio vadovas.

Pernai JAV rinkoje „Volvo“ pardavė tik 1720 vnt. V50 universalų. Šio modelio pardavimų aukštumos buvo pasiektos 2005 m., kai amerikiečiai įsigijo 5486 „Volvo V50“ automobilių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją