Pagal Frankfurto automobilių parodoje debiutavusį „Volkswagen up!“ sukurtas naujasis „Citigo“ gamintojo namų rinkoje Čekijoje debiutuos dar šiais metais, o kitose Europos šalyse bus pardavinėjamas nuo 2012 m. vasaros. „Citigo“ kaina kol kas neskelbiama.

„Naujajam „Citigo“ skirtas ypatingas vaidmuo mūsų augimo strategijoje. Su juo tikimės rimtai konkuruoti labai perspektyviame automobilių rinkos segmente, - sakė „Škoda“ valdybos pirmininkas prof. dr. Winfriedas Vahlandas. - Šis modelis visiškai atitinka „Škoda“ markės filosofiją, išreikštą mūsų šūkyje „Simply Clever“. Nepaisant nedidelių matmenų, jame daug erdvės salone, automobilyje panaudota daug modernių technologijų ir medžiagų.”

Būdamas 3,56 metro ilgio, 1,65 metro pločio ir 1,48 metro aukščio, keturvietis „Citigo“ yra vienas mažiausių automobilių A00 segmente. Gamintojai pabrėžia, kad jo 251 l talpos bagažinė yra didžiausia tarp konkurentų. Be, to, nulenkus galinės sėdynės atlošą, krovinių skyriaus tūrį galima padidinti iki 951 l.

„Škoda“ pranešime rašoma, kad „Citigo“ kūrėjai itin daug dėmesio skyrė keleivių saugumui. Pirmą kartą šios markės automobilyje panaudotos dviejų segmentų priekinės saugos oro pagalvės, kurios efektyviai apsaugo vairuotojo ir priekinio keleivio galvą bei krūtinės ląstą. Nepamirštos ir aktyviojo saugumo priemonės: pirkėjai galės užsisakyti stabdžių pagalbinę sistemą „City Safe Drive“, kuri automatiškai įsijungia važiuojant mažesniu nei 30 km/val. greičiu ir padeda išvengti susidūrimo su priekyje lėtai riedančiu automobiliu.

Iš pradžių „Citigo“ rinkoje bus siūlomas su vienu iš dviejų benzininių 3 cilindrų 1.0 l darbo tūrio varikliu – 60 AG arba 75 AG. Pirmoji versija vidutiniškai sunaudoja 4,5 l benzino 100 km kelio ir į aplinką išmeta 105 g CO2 dujų, antroji – 4,7 l/100 km ir 108 g/km CO2. Su „Green Tec“ paketu automobilio vidutinės degalų sąnaudos yra atitinkamai 4,2 l/100 km ir 4,3 l/100 km, o vidutinė CO2 emisija – 97 g/km ir 99 g/km.

Gamintojų teigimu, pagrindiniais naujojo „Citigo“ pirkėjais turėtų būti jauni vairuotojai, jaunos šeimos, ieškančios antro automobilio šeimoje, taip pat pagyvenę žmonės, gaunantys mažesnes pajamas.

Kitąmet „Škoda“ pradės pardavinėti ir naują kompaktišką sedaną, kuris bus gaminamas pagal Frankfurte pademonstruotą „MissionL“ koncepciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją