Tai prietaisas „FlexFuel“, leidžiantis įprastam automobiliui naudoti už benziną gerokai pigesnį bioetanolį (E85 sudaro 85 proc. bioetanolio ir 15 proc. benzino). Prietaisas automatiškai, pagal specialią programą, reguliuoja degalų tiekimą į variklio cilindrus. Bioetanolio E85 oktaninis skaičius 105, o maksimalus benzino – 100.

Montuojama įranga pritaikoma konkretaus modelio konkrečiam varikliui, darbai atliekami tik šią teisę turinčiuose servisuose, suteikiama 2 metų garantija.

„Alto“ kainoraštyje nurodyta, kad „FlexFuel“ įrangos kaina su montavimo darbais 4 cilindrų varikliui yra 1299 Lt (dujinės įrangos kaina yra 2500-3000 Lt), 6 cilindrų varikliui – 1799 Lt.

Privalomas pakartotinis įrenginio kalibravimas nuvažiavus bioetanoliu E85 apie1000km atliekamas nemokamai. Intensyviai eksploatuojamiems automobiliams rekomenduojama pakeisti uždegimo žvakes, tepalo ir kuro filtrą. „Alto“ teigimu, įrenginys nesunkiai permontuojamas iš vieno automobilio į kitą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją