R.Penske vasaros pradžioje paskelbė, kad perims „Saturn“ į savo rankas ir išgelbės bendrovę, tačiau supratęs, kad šio gamintojo ateities perspektyvos yra miglotos, tokio sumanymo atsisakė.

„Tai labai liūdna žinia. Ne vieną mėnesį šimtai „Saturn“ darbuotojų sunkiai dirbo ir stengėsi bendrovę prikelti naujam gyvenimui. Tačiau R.Penske nusprendė, kad negalės įgyvendinti sutarties su „General Motors“ sąlygų. Kontrakte buvo nurodyta, kiek ateityje turi būti sukurta naujų modelių“, – rašoma „General Motors“ vadovo Fritzo Hendersono pranešime.

Preliminarų susitarimą dėl „Saturn“ perėmimo R.Penske ir „General Motors“ pasirašė birželį. Sutartimi buvo numatyta, kad 350 „Saturn“ atstovybių ir 13 tūkst. darbo vietų bus išsaugota.

„Saturn“ ištiko „Pontiac“ likimas. Pastarasis gamintojas dėl „General Motors“ reorganizacijos uždarytas jau anksčiau. Amerikiečiai kitą savaitę turėtų pasirašyti galutinį susitarimą su „Magna“ bendrove dėl „Opel“ pardavimo, mėnesio pabaigoje – užbaigti sandorį su „Koenigsegg Group” dėl „Saab“ perėmimo, o „Hummer“ gamintojas vis dar laukia potencialių investuotojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją