Skelbiama, kad sandorio vertė – 100 mln. eurų.

„Swedish Automobile“ vadovo Victoro Mullerio teigimu, šis žingsnis išsaugos „Saab“ ateitį.

„Esu labai laimingas. Dabar ateitis tikrai atrodo šviesi. Mūsų finansinė padėtis susitvarkė ir tai leis kompanijai klestėti, esu dėl to labai laimingas“, – naujienų agentūrai TT sakė V. Mulleris.

Pirminio pasiūlymo nepriėmė

Savaitės pradžioje „Swedish Automobile“ pranešė, kad nutraukė sandorį su kinais po to, kai jie pasisiūlė nupirkti „Saab“, o ne investuoti į kompaniją.

Pagal pirminį susitarimą, kuris buvo pasirašytas liepos mėnesį, „Youngman“ ir „Pang Da“ už 245 mln. eurų turėjo gauti 53,9 proc. „Swedish Automobile“ akcijų. Tačiau Kinijos kompanijos pareiškė, kad situacija nuo vasaros pasikeitė ir dabar jie nori 100 proc. akcijų.

„Swedish Automobile“ vadovas V. Mulleris, prieš keletą dienų aiškindamas, kodėl nutrūko derybos su kinais, pabrėžė, kad toks kinų pasiūlymas jiems buvo nepriimtinas, nes tai greičiausiai reikštų „Saab“ kompanijos išnykimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją