Didžiojoje Britanijoje gaminamas „Astros“ universalas oficialiai debiutuos Paryžiaus automobilių parodoje spalio mėnesį ir bus parduodamas nuo lapkričio. Automobilio kaina oficialiai neskelbiama.

„Opel Astra Sports Tourer“ paveldėjo dizaino akcentus iš „Insignia“ ir „Astros“ hečbeko modelių. Pagrindiniu universalo privalumu išskiriamas jo bagažo skyrius, kuris gali būti iki 1550 l talpos (standartinė bagažinė bus 500 l talpos). Gamintojo pranešime nurodoma, kad „Opel Astra Sports Tourer“ automobilyje bus galima gabenti iki 1835 mm ilgio krovinį (28 mm daugiau nei ankstesnės kartos „Astros“ universale).

„Sports Tourer“ bus komplektuojamas su vienu iš 8 variklių, kurių galia yra nuo 95 AG iki 180 AG. Variklių gamoje naujoku įvardijamas 1.4 l, 120 AG benzininis agregatas su turbina, kuris bus derinamas su 6 laipsnių mechanine pavarų dėže. O 1.4 l, 140 AG variklis su turbina nuo šiol bus derinamas ir su 6 laipsnių automatine transmisija.

Galingiausiu dyzeliniu pasirinkimu taps 2.0 l variklis, pasiekiantis 160 AG ir 380 Nm. Komplektuojamas su 6 laipsnių mechanine pavarų dėže šis variklis 100 km kelio sudegins 5,1 l degalų, o į aplinką išskirs 134 g/km CO2. Šis variklis bus derinamas ir su 6 laipsnių automatine transmisija.

Jau greitai „Astros“ hečbeką ir universalą bus galima užsisakyti ir su „Start-Stop“ sistema, kuri iš pradžių bus siūloma su 1.3 CDTI varikliu, pasiekiančiu 95 AG.

Per pirmą pusmetį naujasis „Astra“ hečbekas sulaukė net 160 tūkst. užsakymų. Kaip ir anksčiau, tikimasi, kad universalo versija sudarys apie 25 proc. „Astros“ pardavimų Europoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją