„Peugeot“ atstovų teigimu, Frankfurto automobilių parodoje debiutuosantis modelis bus toks ypatingas, jog nuspręsta pirmą kartą šio gamintojo automobilį pavadinti ne skaičių deriniu su nuliu ar dviem nuliais viduryje, o raidėmis.

Planuojama, kad „Peugeot RCZ“ bus galima rinktis iš kelių agregatų. Populiariausia pretenduojančia tapti versija turės 1,6 l dyzelinį variklį su turbina, kuris išvystys 200 AG ir 255 Nm sukimo momentą. Pavarų dėžė – 6 laipsnių mechaninė, o iki 100 km/val. automobilis įsibėgės per 7,6 sek. Degalų sąnaudos turėtų siekti 7,1 l/100 km, o CO2 emisija – 165 g/km.

Kitų variklių techninės savybės: 1,6 l, 156 AG benzininis (su 6 laipsnių mechanine arba automatine transmisija) ir 2,0 l HDI dyzelinis agregatas, išvystantis 163 AG.

Gamintojų teigimu, RCZ kupė modelį bus galima pritaikyti pagal poreikius – kaip dvivietį arba keturvietį. Bagažinės talpa bus 384 l.

RCZ bus gaminamas „Magna Steyr“ gamykloje Austrijoje, o rinkoje turėtų pasirodyti 2010-ųjų pavasarį. Skelbiama, kad Didžiojoje Britanijoje automobilio kaina bus nuo 20 tūkst. svarų sterlingų (apie 80 tūkst. Lt). Tiesioginiu konkurentu įvardijamo „Audi TT“ pradinė kaina viršija 100 tūkst. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją