Šiemet rinkimuose dalyvavo 32 automobiliai. Į finalinį etapą nepateko ir iš rinkimų iškrito šie modeliai: „Audi A1”, „Citroen C3”, „Hyundai ix35”, „Honda CR-Z”, „Jaguar XJ”, „Jeep Grand Cherokee”, „Kia Venga”, „Mazda5”, „Mini Countryman”, „Mitsubishi ASX”, „Nissan Micra”, „Nissan Murano”, „Nissan Navara”, „Nissan NV200”, „Nissan Pathfinder”, „Nissan X-Trail”, „Nissan Qashqai”, „Nissan Qashqai+2”, „Opel Astra”, „Peugeot RCZ”, „Seat Exeo”, „Subaru WRX STI”, „Toyota Auris HSD”, „Volkswagen Sharan” ir „Volkswagen Touareg”.

„Šiemet tikrai buvo iš ko rinktis, tačiau 32 automobilių gausa gerokai apsunkina pasirinkimo laisvę, nes daugelis automobilių – apylygiai, pagal savo technines, saugumo ir kitas charakteristikas verti išganingojo septynetuko, - sakė Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas ir vertinimo komisijos narys Valdas Valiukevičius. – Vertų būti tarp finalininkų buvo gerokai daugiau nei septyni. Komisijos nariai iš viso į septynetuką buvo pasiūlę net 16 automobilių“.

Sprendimą kuris iš jų labiausiai vertas patekti į geriausiųjų septynetą komisija priėmė išanalizavusi gamintojų bei Lietuvoje dirbančių įgaliotųjų jų atstovų pateiktą informaciją apie bandymuose dalyvavusius modelius, įvertinusi mūsų šalyje teikiamas garantijas, serviso tinklą, aptarnavimo įkainius, eksploatacines išlaidas iki automobilis nuvažiuoja 100 tūkstančių kilometrų, bazinę paties automobilio ir papildomos įrangos kainą.

Nuotraukų galerijoje - „Metų automobilio 2011“ finalininkai

„Metų automobilio 2011“ konkursą organizuoja Lietuvos žurnalistų autoklubas, o šiemet automobilius bando bei vertina devynių žurnalistų komisija: Gitana Bukauskienė („Laima”), Ramūnas Fetingis (BTV laida „Autopilotas“), Linas Butkus („Playboy“), Renaldas Gabartas (interneto portalas „Alfa”), Mindaugas Grinius („Lietuvos rytas”), Dainius Leonavičius (LNK laida „Ne vienas kelyje“), Artūras Pakėnas („Autosportas”), Gediminas Petryla („Autocar“) ir V.Valiukevičius („Keturi ratai“).

Pernai „Lietuvos metų automobiliu 2010“ išrinktas „Subaru Legacy“.

Šiemet Latvijos ir Estijos „Metų automobilio“ rinkimus laimėjo „Opel Astra“.

Trys pretendentai į „Metų vairą“

Pirmą kartą per visą konkursų istoriją renginio finalas, kuriame paaiškės „Metų automobilis 2011“ ir daugelio kitų svarbiausių nominacijų laureatai, gruodžio 15 d. vyks LNK studijoje.

Konkurso finalinio vakaro metu Lietuvos žurnalistų autoklubas tradiciškai paskelbs sportininką, labiausiai garsinusį Lietuvą ir jos automobilių sportą užsienio trasose. Šios nominacijos laimėtojui bus įteiktas tradicinis „Metų vairo” prizas.

Vertinimo komisija iš daugelio pretendentų atrinko tris sportininkus, jos nuomone labiausiai vertus gauti šią nominaciją. Tai Kazimieras Vasiliauskas, Jonas Gelžinis ir Rokas Lipeikis. Vienam iš jų konkurso finalinio vakaro metu ir bus įteiktas „Metų vairas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją