„Opel“ vadovo Nicko Reilly teigimu, „Ampera“ jau sulaukė 3 tūkst. išankstinių užsakymų, iš kurių 1 tūkst. sudaro privatūs klientai. Kitą dalį užsisakė vyriausybės ir įmonės. Europos rinkoje šis modelis pasirodys lapkričio mėnesį ir kainuos nuo 42,9 tūkst. eurų (148,1 tūkst. Lt).

„Opel Ampera“ pristatomas kaip revoliucinis elektromobilis, pasižymintis padidintu nuvažiuojamu atstumu (E-REV). „Ampera“ baterija įkraunama per apytiksliai 4 valandas. Pirmuosius 40 - 80 km (priklausomai nuo vietovės, vairavimo stiliaus ir temperatūros) „Ampera“ įveiks naudodama 16 kWh ličio jonų baterijos energiją. Važiavimui naudojant baterijos energiją „Ampera“ nenaudoja degalų. Nuo įprastų elektromobilių „Ampera“ skiriasi tuo, kad joje montuojamas ir keturių cilindrų 1.4 l, 82 AG benzininis variklis, kuris išsekus baterijoms ima sukti generatorių ir taip automobilis gali nuvažiuoti dar 500 km, naudojant degalus.

Elektra varomas „Ampera“ automobilis gali įsibėgėti nuo 0 iki 100 km/val. per 9 sek. ir pasiekti maksimalų 161 km/val. greitį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją