„Ford S-MAX“ ir „Ford Galaxy“ su naujausiais „Ford“ kinetinio dizaino evoliucijos elementais, vidaus apdailos medžiagomis bei įranga, efektyviais varikliais įneša naujo stiliaus „Ford of Europe“ modelių gamai bei siūlo vairuotojui saugumą ir komfortą.

Tai pirmieji automobiliai, kurie bus siūlomi su visiškai naujais efektyviais „Ford EcoBoost“ 2.0 l turbininiais varikliais, išvystančiais 203 AG galią esant 5500 aps./min. ir pasiekiančiais 300 Nm sukimo momentą, išliekantį intervale tarp 1750-4500 aps./min. Su šiuo nauju varikliu „S-MAX“ iki 100 km/val. įsibėgėja per 8,5 sek. („Galaxy“ – per 8,8 sek.) ir pasiekia maksimalų 221 km/val. greitį („Galaxy“ – 217 km/val.).

Net ir pasiekus tokius parametrus, kuro sąnaudos ir CO2 emisija stipriai sumažėjo. Palyginus su ankstesniuoju 2.3 l 161 AG galios varikliu, CO2 emisija sumažinta net 19 proc. (iki 189 g/km), nors 2.0 l SCTi variklis galingesnis net 25 proc. Naujovės leidžia pasiekti 8,1 l/100 km vidutines kuro sąnaudas, o užmiestyje automobiliai sunaudoja 6,4 l degalų 100 km.

Dyzelinis variklis naujiesiems „S-MAX“ ir „Galaxy“ taip pat stipriai patobulintas. Dviejų litrų „Duratorq TDCi“ variklių šeima dabar atitinka Euro V reikalavimus bei pirmą kartą galima rinktis iš trijų galios variantų: 115, 140 ir 163 AG. Šie naujieji varikliai yra ekonomiški ir draugiški aplinkai. Vidutinės kuro sąnaudos tėra 5,7 l/100 km, o CO2 – tik 152 g/km. Varikliai, derinami su 6 pavarų mechaninėmis greičių dėžėmis, užtikrina puikius parametrus ir vairavimo malonumą.

Efektyvi ir sklandžiai persijungianti „Ford PowerShift“ dvigubos sankabos transmisija puikiai tinka benzininiam ir dyzeliniam varikliui. Kaip standartinė įranga, ši transmisija derinama su naujuoju „EcoBoost SCTi“ varikliu, tačiau ją taip pat galima užsisakyti ir su 140 bei 163 AG galingumo „Duratorq TDCi“ varikliu.

Naujieji modeliai pristato ir novatoriškas saugumo ir patogumo savybes, įskaitant nematomos zonos informacinę sistemą („Blind Spot Information System“ (BLIS®) bei naują elektrinę galinių durų užrakinimo vaikų apsaugai sistemą.

Lietuvoje naujuosius „Ford S-MAX“ ir „Galaxy“ bus galima užsisakyti jau po Briuselio automobilių parodos 2010 m. sausio-vasario mėn., o pirmieji modeliai atvyks pavasarį. Preliminariai naujojo „Ford S-MAX“ kaina prasidės nuo 79 tūkst. Lt, o „Ford Galaxy“ – nuo 96 tūkst. Lt.