Lyginant su pirmtaku, naujasis „Touareg“ išoriškai pasikeitė nedaug, tačiau esminiai pokyčiai atlikti pagerinus technines charakteristikas. Geriausiai matomi „Volkswagen“ dizainerių darbo rezultatai – naujokui buvo pakeistos radiatoriaus grotelės ir priekiniai žibintai.

Naujos kartos „Volkswagen Touareg“ bus 4 758 mm ilgio, 1 724 mm aukščio. Naujokas atsikratė 208 kg ir bus 20 proc. ekonomiškesnis už pirmos kartos modelį.

„Volkswagen“ oficialiai neatskleidė, kokie varikliai bus siūlomi pirkėjams, tačiau portalo „Autocar“ žiniomis, prekybos pradžioje agregatų pasiūlą sudarys trys variantai. Pigiausia „Touareg“ versija bus komplektuojama su dyzeliniu V6, 3.0 l agregatu su turbina, pasiekiančiu 238 AG ir 550 Nm sukimo momentą. Gamintojų teigimu, šio automobilio vidutinės degalų sąnaudos bus 7,4 l/100 km.

Galingesnė dyzelinė versija bus su V8, 4.2 l varikliu su turbina, kuris išvystys 340 AG ir 800 Nm. Nuo 0 iki 100 km/val. visureigis galės įsibėgėti per 6 sek., o degalų sąnaudų vidurkis sieks 9,1 l/100 km.

Gamintojų teigimu, „Touareg“ bus pirmasis visureigis Europoje, siūlomas ir su hibridiniu varikliu. Benzininis V6, 3.3 l, 333 AG agregatas dirbs kartu su 46 AG pasiekiančiu elektros varikliu. Ši „Touareg“ versija 100 km/val. greitį galės pasiekti per 6,5 sek., o vidutinės degalų sąnaudos bus 8,2 l/100 km. Važiuojant iki 50 km/val., automobilis galės naudoti tik sukauptą elektros energiją.

Standartiškai varikliai derinami su 8 laipsnių automatinėmis pavarų dėžėmis, visureigiai turės „Stop-start“ sistemą. Naujojo „Touareg“ bagažinės talpa, nulenkus galines sėdynes, bus 1 642 l.

„Iš techninės pusės naujasis „Touareg“ yra inovatyviausias „Volkswagen“ modelis nuo pat markės ištakų. Visus dieną ir naktį prie šio automobilio dirbusius žmonės buvo užvaldžiusi ypatinga aistra. Todėl mes galime didžiuotis pasiektu rezultatu“, – iškilmingame šio modelio pristatymo vakare Miunchene kalbėjo „Touareg“ plėtojimo vadovas Dr. Haraldas Ludanekas.

„Volkswagen“ duomenimis, iš viso buvo parduota 500 tūkst. pirmosios šio visureigio kartos automobilių. Naujasis „Touareg“ Vokietijos rinkoje pasirodys balandžio mėnesį, gamintojas jo kainos kol kas neskelbia. „Autocar“ rašo, kad Didžiojoje Britanijoje naujokas gali kainuoti nuo 36 tūkst. svarų sterlingų (140,8 tūkst. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją