Keturių durų „Renault Fluence“ sedanas bus 4,62 m ilgio ir 1,809 m pločio, turės 2,702 m ratų bazę. Gamintojų teigimu, automobilyje bus daugiau vietos keleiviams nei bet kuriame iš pagrindinių konkurentų: 1,48 m erdvės priekyje ir 1,475 m gale. Dėl tokio dydžio ir standartinės įrangos gausos „Renault Fluence“ atsiduria tarpinėje pozicijoje tarp kompaktinių C klasės šeimos modelių ir aukštesnės klasės automobilių. „Renault Fluence“ bagažinės talpa, nesulanksčius sėdynių, bus 530 l.

Prekybos pradžioje „Renault Fluence“ bus siūlomas su 2 benzininiais (1.6 litrų 16V 110 AG ir 2.0 litrų 16V 140 AG) ir 5 1,5 litro dyzeliniais (dCi 85, dCi 90 DPF, dCi 105, dCi 110 DPF ir dCi 110 DPF su nauja dviguba sankaba). Visų dyzelinių variklių CO2 dujų emisija bus 119 g/km ir toks rodiklis atitinka „Renault eco2“ ženklinimo reikalavimus. Abu benzininiai varikliai bus siūlomi tiek su mechaninėmis, tiek su automatinėmis pavarų dėžėmis.

Visuose „Renault Fluence“ modeliuose bus komplektuojama gausi saugos įranga: ABS sistema su elektroniniu stabdymo jėgos paskirstymu, „Emergency braking assist“ sistema staigiam stabdymui, elektronine stabilumo kontrolės sistema su CSV šoninio slydimo kontrole, tritaškiai inerciniai diržai, vairuotojo ir keleivio saugos pagalvės bei 2 šoninės oro pagalvės ir 2 oro pagalvės-užuolaidos, įspėjimo signalas vairuotojui ar keleiviui neužsisegus saugos diržų, tritaškis „Isofix“ tvirtinimas vaikiškai kėdutei, greičio palaikymo sistema su greičio ribotuvu ir paskutinės kartos galvos atramos.

„Renault Fluence“ prekyba prasidės 2009 m. lapkričio mėn. Turkijoje. Vėliau modelis bus pasiūlytas kitose rinkose. Lietuvos rinką „Renault Fluence“ pasieks 2010 m. vasarį. Jis pakeis „Renault Megane II“ sedaną, kuris ypatingo populiarumo sulaukė Turkijoje (parduota 140 tūkst. vnt.), Rusijoje (parduota 60 tūkst. vnt.) ir Rumunijoje (parduota 35 tūkst. vnt.). „Fluence“ bus gaminamas atnaujintoje „Oyak-Renault“ gamykloje Turkijoje kartu su „Renault Symbol“ bei „Clio III“ trijų durų, penkių durų ir universalo versijomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją