Naujojo „Ford Focus” gamyba bus pradėta 2010 m. pabaigoje Europoje bei Šiaurės Amerikoje. Naujasis modelis pardavimo salonus turėtų pasiekti 2011 metų pirmoje pusėje, o 2012 m. bus pradėta gamyba ir Azijoje bei Afrikoje, kur šiuo metu naujos gamyklos yra atnaujinamos, o Kinijos gamykla ruošiama naujos kartos produktams gaminti.

Projektuojant naująjį „Ford Focus“, buvo siekiama, kad pagrindinės dizaino, važiavimo ir techninės savybės atitiktų visų pasaulio regionų klientų poreikius. Naujojo „Ford Focus” dizainas kurtas Mekenich dizaino centre netoli Kiolno, Vokietijoje. Pasak dizaino vadovo Martino Smitho, naujasis modelis įkūnija naujausią „Ford” kinetinio dizaino evoliuciją ir tęsia naujosios „Ford Fiesta“, „Ford C-MAX“ ir „Ford Grand C-MAX“ tradicijas.

Naujasis „Ford Focus” sukurtas taip, kad atitiktų augančio C segmento klientų visame pasaulyje lūkesčius. Vienas iš keturių pasaulyje parduodamų automobilių yra C segmento automobilis.

Pagal naują C segmento platformą „Ford“ planuoja sukurti iki 10 naujų modelių. Naujoji platforma pakeis tris dabartines ir iki 2012 metų ant jos bus pagaminama daugiau nei po 2 mln. automobilių kasmet.

„Ford” gamyklos sparčiai plečiamos ir atnaujinamos. Kompanija jau patvirtino, kad produktai, sukurti pagal naująją C platformą, bus gaminami JAV, Vokietijoje, Ispanijoje, Rusijoje ir Kinijoje.

Europos rinkai skirtos naujosios „Ford Focus” modelių kartos premjera įvyks Ženevos automobilių parodoje 2010 m. kovo mėn. Preliminari premjeros Lietuvoje data ir techniniai automobilio duomenys bus paskelbti vėliau.

Ford Focus Detroito automobilių parodoje
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją