Birželį nuo konvejerio nuriedėjęs „Polo“ šiuose rinkimuose įrodė pranašumą prieš keturis varžovus mažų automobilių kategorijoje.

Naujos kartos „Polo BlueMotion“ taip pat įtikino žiuri ir nugalėjęs kitus varžovus pasiglemžė „Grünes Lenkrad“. Vidutinės degalų sąnaudos, siekiančios tik 3,3 l/100 km, ir 87 g/km CO2 emisija tapo esminiais faktoriais, nulėmusiais šį sprendimą.

„Polo BlueMotion“ yra aprūpintas naujovišku, tačiau prieinamu aukštųjų technologijų paketu. Automobilio ratus suka 1.2 TDI „Common rail“ variklis, jame yra stabdymo energijos regeneravimo sistema, „Start-Stop“ sistema ir kiti ekonomišką važiavimą garantuojantys elementai.

„Goldenes Lenkrad“ – vienas iš svarbiausių naujų automobilių apdovanojimų. Šią nominaciją įsteigė „Bild am Sonntag“ ir „Autobild“ žurnalai dar 1976 m. Šiemetinius laureatus išrinko nepriklausoma žiuri, sudaryta iš 22 įvairiose šalyse leidžiamų „Autobild“ žurnalo vyriausiųjų redaktorių, taip pat technikų, autosporto profesionalų ir įžymių žmonių, po kelias dienas Balocco, (Italija) trukusių bandomųjų važiavimų.

Didelė dalis ekspertų iš politikos sektoriaus, aplinkosaugos asociacijų, automobilių pramonės ir automobilių klubų sprendžia, kam atiteks „Žaliasis vairas“ tik po to, kai skaitytojai išrenka preliminarų automobilių, kandidatų į šią nominaciją, sąrašą.

Du pagrindinius prizus nuskynęs „Volkswagen Polo“ dalyvaus ir tradiciniame Lietuvos „Metų
automobilio 2010“ konkurse, kuris prasidės lapkričio 16 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją