„Mitsubishi“ taip pat tikisi, kad kompaktiškas ASX padės jiems atsikratyti didelių, sunkių ir neekonomiškų visureigių gamintojo įvaizdžio. Dėl šios priežasties kompanija nusprendė kai kurių savo modelių nebevadinti SUV visureigiais (pvz. „Outlander“) ir dabar juos apibūdina kaip „crossover“ tipo automobilius.

ASX sukurtas pagal 345 mm ilgesnio „Outlander“ platformą ir iš šio modelio perėmė apie 70 proc. komponentų. Vienu iš pagridinių skirtumu tarp šių modelių įvardijama CO2 emisija.

„Švariausia“ ASX versija su 1.6 l dyzeliniu varikliu į aplinką išskiria 135 g/km CO2, o „Outlander“ mažiausias rodiklis šioje kategorijoje yra 183 g/km (2.0 l dyzelinis variklis). ASX emisijos bus mažesnės dėl naujo, mažesnio, ekonomiškesnio ir apie 200 kg lengvesnio variklio.

Pigiausia „Mitsubishi ASX“ versija Vokietijoje kainuos nuo 17 990 eurų (62,1 tūkst. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją