Pristatydama koncepcinius elektrinius automobilius „Renault“ siekia parodyti visuomenei, kad elektra varomi modeliai yra geriausia artimos ateities transporto priemonė, kuri netrukus bus prieinama kiekvienam.

2011 m. „Renault Nissan“ aljansas planuoja pradėti masinę elektrinių automobilių gamybą ir tapti lyderiais šioje srityje. Koncepciniai elektriniai automobiliai buvo kuriami pritaikant juos skirtingiems vairuotojų poreikiams.

Modelis „Twizy Z.E.“ sukurtas nuolat užsiėmusiam miesto vairuotojui, kuris ieško efektyvaus ir praktiško automobilio. Kompaktiškas ir manevringas modelis yra varomas vien elektra ir visiškai neišmeta CO2. Automobilis varomas 15 kW variklio, kuris išvysto 70 Nm sukimo momentą. 2,3 m ilgio ir tik 1,13 m pločio automobilis upžtikrina manevringą važiavimą net ir siauromis miesto gatvelėmis.

„Zoe Z.E.“ yra kompaktiškas, universalus automobilis, skirtas vairuotojams, kurie automobilį naudoja neilgom kasdienėm kelionėm ir reikalauja patogaus vairavimo. Šis modelis įrodo, kad ir ekologiškas, gamtos neteršiantis modelis gali traukti akį dinamišku bei moderniu dizainu.

4,1 m ilgio „Zoe Z.E.“ yra aprūpintas 54 W varikliu, kuris generuoja 226 Nm sukimo momentą. Modelis išsiskiria pažangia trijų funkcijų klimato kontrolės sistema. Moderni sistema drėkina orą, detoksikuoja jį ir gali skleisti pasirinktą kvapą, priklausomai nuo vairuotojo ir keleivių nuotaikos.

„Fluence Z.E.“ modelis skirtas šeimoms: tai 5 keleivius talpinantis modelis, užtikrinantis visišką kelionės komfortą. 4,82 m ilgio ir 1,67 m pločio „Fluence Z.E.“ automobilis įkrautas gali nuvažiuoti 160 km.

„Zoe Z.E.“ ir „Fluence Z.E“ modeliai gali būti įkraunami pasirenkant vieną iš trijų būdų: standartinis įkrovimas, kuris trunka 4-8 val.; greitas įkrovimas, trunkantis 20 min.; ypatingai greito įkrovimo sistema, kuria automobilis įkraunamas per 3 min. specialiose stotyse.

Elektra varomas „Kangoo Z.E.“ sukurtas verslo segmentui. Į ličio jonų baterijomis aprūpintą „Kangoo Z.E.“ montuojamas 70 kW variklis, generuojantis 226 Nm sukimo momentą. Energijos naudojimas sumažintas ne tik dėl kruopščiai sukurto automobilio dizaino, bet ir dėl energijos optimizavimo sprendimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją