Skelbiama, kad „General Motors“ už „Saab“ gaus 74 mln. JAV dolerių grynaisiais ir 326 mln. dolerių privilegijuotomis naujos kompanijos „Saab Spyker Automobiles“ akcijomis.

Tikimasi, kad sandėris bus užbaigtas vasarį ir „Saab“ išvengs likvidavimo proceso.

„Šios dienos pranešimas yra puiki žinia „Saab“ darbuotojams, atstovams, tiekėjams ir milijonams šios markės automobilių pirkėjų bei gerbėjų visame pasaulyje, taip pat ir „General Motors“. Visi daug dirbo norėdami išsaugoti šį unikalų prekės ženklą“, – pranešime cituojamas amerikiečių koncerno viceprezidentas Johnas Smithas.

„Spyker“ akcijų vertė šovė į viršų

Patvirtinimo, kad amerikiečiai sutinka parduoti Švedijos automobilių gamintoją, buvo tikimasi sulaukti dar pirmadienį, apie pasiektą susitarimą informavo ir šios šalies televizija, tačiau neoficialios žinios tąkart nepasitvirtino.

Vakar pasigirdus kalboms, kad naujaisiais „Saab“ šeimininkais taps Olandijos sportinių automobilių gamintojas „Spyker Cars“, šios bendrovės akcijos Amsterdamo biržoje pabrango 81 proc. – daugiausiai per penkerius metus.

Dar vienu pretendentu į „Saab“ laikyta Liuksemburgo investicinė kompanija „Genii Capital“ kartu su „Formulės-1“ bosu Bernie Ecclestone'u antradienį pranešė pasitraukianti iš kovos dėl Švedijos automobilių markės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją