„General Motors“ atstovai per 24 valandas pažadėjo apsispręsti, ar parduoti „Opel“ ir britišką jos versiją „Vauxhall“, ar pasilikti sau. Amerikiečiai turi ketinimų surinkti 4 mlrd. JAV dolerių (apie 9,6 mlrd. Lt) „Opel“ išsaugojimui ir taip atmesti dviejų bendrovių pasiūlymus.

Į „Opel“ yra nusitaikę investicinė bendrovė RHJ ir Kanados automobilių dalių gamintojas „Magna“. Pastaroji yra palaikoma Vokietijos vyriausybės, kuri pažadėjo kanadiečiams suteikti 4,5 mlrd. eurų paskolą.

Abu kandidatai oficialiai patvirtino siūlymus pirkti „Opel“, tačiau „General Motors“ nesiėmė jokių ryžtingų veiksmų. Iki šiol buvo manoma, kad geresnius šansus gauti Vokietijos automobilių gamintoją turi „Magna“ bendrovė, tačiau ji bendradarbiauja su Rusijos banku „Sberbank“, o tai nepatinka amerikiečiams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją