Aukščiausią penkių žvaigždučių įvertinimą saugumo testuose gavo „Audi A1“, „Mini Countryman“, „Ford C-MAX“ ir „Grand C-MAX“, „Kia Sportage“, „Kia Venga“, „Opel Meriva“, „Seat Alhambra“, „Volkswagen Sharan“ ir „Volkswagen Passat“.

Kiek prasčiau bandymuose pasirodė „Jaguar XF“, „Nissan Micra“ ir „Volkswagen Amarok“, kurių saugumas įvertintas keturiomis žvaigždutėmis. Blogiausią įvertinimą – 2 žvaigždutes – už saugumą gavo kiniškas automobilis „Landwind CV9“.

„Automobiliai iš Kinijos, Indijos ir kitų augančių rinkų artimiausiais metais taps įprastu reiškiniu Europos keliuose. „Euro NCAP“ informuos pirkėjus apie šių automobilių saugumą. Parodydami saugumo skirtumus tarp įvairių automobilių, norime, kad visi automobiliai lygiuotųsi į geriausius gamintojus. Esame tikri, kad „Landwind“ ir kiti priims šį iššūkį“, – sakė „Euro NCAP” generalinis sektretorius Michielis van Ratingenas.

„Kia Venga“ šių metų saugumo bandymuose dalyvavo jau antrą kartą. Vasarį „Euro NCAP” šio modelio saugumą įvertino keturiomis žvaigždutėmis, tačiau gamintojai nusprendė atsižvelgti į ekspertų pastabas. Jie pagerino suaugusiųjų bei vaikų saugumą, taip pat patobulino automobilio priekinę dalį ir šįkart „Venga“ gavo penkias žvaigždutes.

Saugumo ekspertus nustebino tai, kad vienintelis prabangių automobilių klasės atstovas „Jaguar XF“ negavo aukščiausio įvertinimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją