Leipcige (Vokietija) BMW pristatė šio įprastiems keliams skirto automobilio galimybes. Koncepcijos priekinę ašį suka 3 cilindrų turbodyzelinio variklio ir hibridinio motoro tandemas, o galinę – tik hibridinis variklis. Bendra galia siekia 328 AG. Nuo 0 iki 100 km/val. automobilis gali įsibėgėti per 4,8 sek.

Gamintojų teigimu, vidutinės šio modelio degalų sąnaudos yra 3,76 l/100 km, o CO2 emisija – 99 g/km. Automobilio baterijas bus galima pilnai įkrauti per 2,5 val. BMW žada, kad vien tik elektros režimu bus galima nuvažiuoti 50 km, o 24 l talpos dyzelino bako užteks dar 700 km.

1,24 m aukščio kupė yra pritaikytas keturiems keleiviams, automobilio aerodinaminio pasipriešinimo koeficientas – tik 0.22.

BMW pabrėžia, kad ši naujiena nėra tik dar viena koncepcija, o netolimos ateities perspektyva. Vokiečiai žada, kad pagal „Vision EfficientDynamics“ koncepciją sukurtą serijinę versiją bus galima įsigyti 2013 m. pabaigoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją