Aukcioną organizavusi „Gooding & Company“ kompanija tiksliai neatskleidė, kiek buvo sumokėta už „Bugatti Type 57SC Atlantic“, žinoma tik tai, kad pirkėjas sutiko mokėti beveik tiek pat, kiek ir buvo prašoma. Neoficialiomis žiniomis, šis automobilis nupirktas už ne mažiau kaip 30 mln. JAV dolerių.

Ši suma yra daugiau nei du kartus didesnė už ankstesnį rekordą, kuris buvo pasiektas 2009 m. gegužę. Tuomet aukcione už 12,2 mln. JAV dolerių buvo parduotas 1957 m. gamybos „Ferrari 250 Testa Rossa“.

„Gooding & Company“ pranešime rašoma, kad „Bugatti“ buvo pagaminusi tik keturis „Atlantic“ serijos vienetus, iš kurių išliko tik du. „Bloomberg“ rašo, kad antrasis šios serijos automobilis priklauso dizaineriui Ralphui Laurenui.

Ankstesnis „Bugatti Type 57SC Atlantic“ savininkas buvo Peteris D.Williamson, kuris mirė 2008 m. Išskirtinį automobilį jis įsigijo dar 1971 m., už tuomet rekordinę 59 tūkst. dolerių sumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją