Pirmasis „Qashqai“ čia nuo konvejerio nuriedėjo prieš 4,5 metų – 2006 metų gruodžio penktą dieną. Nei vienas Didžiojoje Britanijoje pagamintas automobilis neperžengė vieno milijono ribos per tokį trumpą laiką.

Sidabro spalvos, su dyzeliniu 2.0 l varikliu, „Tekna“ komplektacijos „Qashqai“ bus pastatytas šalia „O2“ arenos Londone ir atiteks vienam laimingajam dalyvausiančiam organizuojamoje loterijoje.

Prieš dvi savaites „Nissan Motor“ prezidentas ir Carlosas Ghosnas paskelbė, kad naujoji „Nissan Qashqai“ versija bus kuriama ir gaminama Didžiojoje Britanijoje. Naujojo automobilio kūrimui kompanija investuos daugiau nei 422 mln. svarų sterlingų.

Gamykloje Sunderlande vidutiniškai per dieną pagaminama 1 200 „Qashqai“ automobilių. Daugiau nei 80 proc. pagamintų automobilių yra eksportuojami į 97 pasaulines rinkas.

Daugiausiai „Qashqai“ parduodama Didžiojoje Britanijoje, Italijoje, Vokietijoje, Ispanijoje ir Prancūzijoje.

„Nissan Sunderland“ gamykla taip pat gamina „Note“ ir „Juke“ modelius. Nuo 2013 m. čia bus gaminamas ir elektrinis „Nissan Leaf“.

Vieno milijono ribą „Nissan“ Sunderlando gamykloje yra peržengę šie modeliai: „Micra“ (2,3 mln. automobilių pagaminta nuo 1992 iki 2010 m.) ir „Primera“ (1,4 mln. automobilių 1990-2007 m.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją