Pagal BMW 1-os serijos kupė modelį sukurtas elektromobilis su pilnai įkrautomis baterijomis gali nuvažiuoti apie 240 km, o baterijas bus galima įkrauti per 3 val. Gamintojai nurodo, kad keturviečio automobilio bagažinė bus 200 litrų talpos.

Automobilio elektros motoras išvysto 170 AG, o maksimalus sukimo momentas yra 250 Nm. 1800 kg sveriantis „Concept ActivE“ nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėja per 9 sek. Maksimalus elektromobilio pasiekiamas greitis bus 145 km/val.

Pirmieji BMW markės elektromobiliai bus išbandomi juos išnuomojant pasirinktiems klientams įvairiose šalyse.

„Autonews“ rašo, kad neseniai vienas iš BMW vadovų Klausas Draegeris Vokietijos žiniasklaidai patvirtino, kad BMW stabdo vandeniliu varomų automobilių bandymus ir ateityje koncentruosis į elektra varomų mašinų vystymą. Jo teigimu, darbas su vandenilio technologijomis nebus visiškai nutrauktas. Be to, Frankfurto automobilių parodoje BMW vadovas Norbertas Reithoferis pažymėjo, kad „elektromobiliai yra ateities viltis“.

„Concept ActivE“ yra antrasis „BMW Group“ elektromobilis, sukurtas pagal „Project i“ programą. Anksčiau skelbta, kad „Mini E“ projektas jau pradėtas įgyvendinti Didžiojoje Britanijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją