„Audi“ vadovo Ruperto Stadlerio teigimu, per metus planuojama parduoti po 100 tūkst. Q3 automobilių. Šį modelį bus galima įsigyti nuo liepos, jo kaina prasidės nuo 29,9 tūkst. eurų (103,2 tūkst. Lt).

Q3 yra 24 cm trumpesnis ir apie 7 tūkst. eurų (24,1 tūkst. Lt) pigesnis už didesnį „brolį“ Q5.

BMW X1 buvo pristatytas 2009 m. Pernai gamintojams pavyko parduoti beveik 100 tūkst. šio modelio vienetų, tai sudaro beveik 8,2 proc. visų šios markės pardavimų. Šis automobilis yra antras pagal populiarumą BMW SUV visureigis po X5.

„Mes suprantame, kad Q3 debiutas artėja. X1 yra lyderis segmente ir mes sieksime išlaikyti šią poziciją“, – sakė BMW atstovas Andreasas Lampka.

„Audi Q3“ modelio, kuris sukurtas pagal tą pačią platformą kaip „Volkswagen Tiguan“, pradinė kaina yra apie 2,3 tūkst. eurų (7,9 tūkst. Lt) didesnė nei X1.

„Tai automobilis, kuriuo priemiesčiuose gyvenančios mamytės gali vežioti vaikus. Tai gera alternatyva gyvenantiems didmiesčiuose Europoje, Kinijoje ir Japonijoje“, – apie Q3 ir X1 kalbėjo „IHS Automotive“ analitikas Christophas Stuermeris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją