„Chevrolet“ teigimu, naujasis sportiškas hečbekas „Aveo” atneš naujų madų į konkurencingą mažų automobilių segmentą. Šis modelis išsiskirs gana agresyviai atrodančiu automobilio priekiu, išraiškingais dvigubais priekiniais žibintais, dviejų dalių priekinėmis grotelėmis, griežtomis kėbulo linijomis, C statramsčio srityje sumontuotomis užslėptomis galinių durelių rankenomis ir principine dizaino nuostata „ratai į išorę, korpusas viduje“. Naujasis „Aveo“ turės visus „Chevrolet“ naujai kuriamam dizainui būdingus bruožus.

Gamintojai tikisi, kad kaip ir neseniai rinkoje pristatytas „Spark”, naujasis „Aveo” hečbekas pritrauks jaunesniąją vairuotojų kartą dėl sportiškos išvaizdos. Ketverių durų sedanas kaip ir sportiškas hečbekas rinkoje pasirodys ateinančią vasarą. Nors abiejų variantų kompaktiškieji „Aveo“ priskiriami prie mažų automobilių segmento, „Chevrolet“ tikisi, kad jie puikiai patenkins ir šeimos poreikius dėl gerai suprojektuotos interjero erdvės.

Naujasis sportiškas „Chevrolet Aveo“ dizainas ir dinaminės savybės buvo tobulinamos pagal Europos vairuotojų poreikius, o galutinė automobilio specifikacija bus atidžiai pritaikyta kiekvienai Europos rinkai.

„Tai įspūdingas laikas „Chevrolet“ markei ne vien tik dėl to, kad pristatome naujus modelius vienatūrių ir kompaktinių automobilių segmentuose. Esame rimtai nusiteikę žengdami į vieną didžiausių Europoje mažų automobilių segmentą su naujuoju „Aveo”, kuris pasirengęs konkuruoti su geriausiais šio segmento automobiliais”, – pažymėjo Wayne'as Brannonas, „Chervolet Europa“ prezidentas ir vykdantysis direktorius.

Naujasis „Aveo” yra ilgesnis ir platesnis nei dabar gaminamas, jo salonas yra erdvesnis, bagažinės talpa yra viena didžiausių tokių automobilių tarpe. Nors „Aveo“ salono nuotraukos dar neišplatintos, gamintojai teigia, kad vidaus dizaine taip pat netrūksta staigmenų. Čia bus galima įžvelgti motociklų dizainui būdingą prietaisų skydelio dizainą, kuriame analoginis tachometras yra sujungtas su skaitmeniniu spidometru.

„Chevrolet“ žada, kad naujojo „Aveo” važiuoklė pritaikyta europietiškam skoniui – automobilį bus lengva ir komfortiška valdyti. Visose naujose „Aveo“ standartiškai bus montuojama elektroninė vairo stiprintuvo (EPS), elektroninė stabilumo kontrolės (ESC) ir ABS stabdžių sistemos.

Naujajam „Chevrolet Aveo“ modeliui sukurta keturių cilindrų benzininių ir dyzelinių variklių gama. Benzininių variklių spektrą sudaro dvi 1.2 l agregato versijos (70 AG ir 86 AG) bei 1.4 l (100 AG) ir 1.6 l (115 AG) motorai. Pirmą kartą „Aveo“ modelis turės dvi dyzelinio 1.3 l variklio versijas (75 ir 95 AG), turinčias „Start/Stop“ sistemą.

Pirmą kartą „Chevrolet“ kompanijos istorijoje 6 laipsnių automatinė pavarų dėžė bus įdiegta mažame automobilyje. Kaip pasirenkama įranga tokia pavarų dėžė daugelyje rinkų bus montuojama į „Aveo“ 1.4 l ir 1.6 l versijas. Priklausomai nuo variklio, standartiškai į „Aveo“ bus montuojamos mechaninės 5 ir 6 laipsnių pavarų dėžės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją