Gamintojai teigia, kad automobilis yra sukurtas lenktynių trasoms, tačiau tinka ir kasdieniam važinėjimui. Įspūdingų techninių duomenų automobilio galią ratams perduoda 6 laipsnių mechaninė pavarų dėžė.

Maksimalus automobilio greitis – 375 km/val. – yra elektroniškai ribojamas. Nuo 0 iki 100 km/val. „Zenvo ST1“ šauna per 3 sek. Neatskleidžiama, kokios yra degalų sąnaudos ir CO2 emisija.

Gamintojai giriasi, kad 1376 kg sveriančio „Zenvo ST1“ dizainas yra 100 proc. „daniškas“, o dauguma automobilio komponentų yra pagaminta Danijoje. Vis dėlto yra žinoma, kad ši sportinė mašina sukurta pagal „Corvette Z01“ platformą.

Planuojama, kad rankų darbo automobilio gamyba prasidės dar šiemet, tačiau įsigyti „Zenvo ST1“ modelį galės tik 15 pirkėjų. „Zenvo Automotive“ portalui „Autocar“ patvirtino, kad „Zenvo ST1“ kainuos nuo 850 tūkst. eurų (2,9 mln. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją