Gediminas Urbonavičius, „PZU Lietuva“ Masinių žalų skyriaus vadovas atkreipia dėmesį, kad vairuotojai, pildydami deklaracijas, neišvengia vis tos pačios klaidos. „Deklaraciją pasirašo arba abu įvykio dalyviai, arba nei vienas. Labai svarbu žinoti, kad pasirašyti turi tik eismo įvykio kaltininkas“, - aiškino G. Urbonavičius.

Neteisingai užpildytos deklaracijos autoriams tenka atvykti pas draudiką ir dar kartą patvirtinti įvykio aplinkybes.

„PZU Lietuva“ Ryšių su klientais valdymo centro specialistai kasmet sulaukia vis mažiau skambučių dėl pagalbos pildant deklaraciją, tačiau klausimas, kas turi pasirašyti, yra vienas dažniausių. Dažniausiai skambina klientai, pirmą kartą pildantys dokumentą.

Tokiais atvejais, kai vairuotojai neturi deklaracijos formos, specialistai pataria ant balto lapo nubraižyti įvykio schemą, nurodyti kaltininką bei nukentėjusį ir įvykio kaltininkui pasirašyti.

„Eismo įvykis – nemažas stresas, tad svarbiausia yra išsaugoti ramybę ir sveiką protą. Kartais vairuotojai paskuba prisiimti kaltę dėl sukelto įvykio, neįsigilinę į įvykio aplinkybes. Jei abejojate dėl avarijos aplinkybių, rekomenduojame į įvykio vietą kviesti policijos pareigūnus“, - sako G. Urbonavičius.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)