Vairuotojams, pažeidusiems transporto priemonių statymo tvarką neįgaliesiems skirtose stovėjimo vietose, bus taikomos administracinės nuobaudos, prireikus teisės aktų nustatyta tvarka bus nusprendžiama dėl neįgaliųjų transportui skirtose stovėjimo vietose stovinčių transporto priemonių priverstinio nuvežimo.

Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymas ir Kelių eismo taisyklės nustato, kad eismo dalyvių elgesys turėtų būti grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu. Policijos pareigūnai gauna asmenų su negalia, vairuojančių transporto priemones, nusiskundimų dėl to, kad vairuotojai nepaiso kelio ženklo Nr. 528 („Stovėjimo vieta“) su papildoma lentele Nr. 846 („Neįgalieji“) ir horizontaliojo kelio ženklinimo simbolio 1.24 („Neįgalusis“) reikalavimų. Nepriimtinai dažnai vairuotojai stato automobilius tose stovėjimo vietose, kurios skirtos tik transporto priemonėms, pažymėtoms skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“.

Kelių policijos pareigūnai prašo vairuotojų, turinčių teisę naudoti skiriamąjį ženklą ,,Neįgalusis“, tinkamai pažymėti vairuojamą transporto priemonę. Ženklas tvirtinamas transporto priemonės priekyje ir gale. Be to, transporto priemonės, pažymėtos ženklu „Neįgalusis“, vairuotojas (keleiviai) turi turėti ir policijai pateikti dokumentus, patvirtinančius jų negalią.

Policija prašo vairuotojų būti tolerantiškiems vieni kitiems, o ypač dėmesingiems negalią kenčiantiems žmonėms ir neatimti neįgaliųjų galimybių judėti, nedidinti neįgaliųjų nuo visuomenės atskirties.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją