Pagrindinis kėdutės ypatumas yra kokono formos oro pagalvė, per 1/14 sekundės uždengianti sėdynę kartu su vaiku įvykus avarijai. Tokio „kokono“, pagaminto iš ugniai atsparių ir labai tvirtų medžiagų, viduje lieka pakankamai oro, kad mažylis galėtų kvėpuoti.

Kėdutės išradėjas Julianas Prestonas-Powersas įsitikinęs, kad norint, jog automobilių kėdutės būtų kiek įmanoma saugesnės, labai svarbu jų gamyboje naudoti itin tvirtas medžiagas. „Atliekant bandymus nuo jo (kokono) atšoko net plyta“, - pasakojo jis.

Dar vienas kėdutės privalumas – galimybė pasukti ją durelių link paspaudus specialų mygtuką. Tai leis veikti daug greičiau įvykus nelaimei ir patogu kasdienėse kelionėse. Kai kuriuose „Carkoon“ modeliuose bus įrengti davikliai – įvykus avarijai signalas bus išsiųstas į skubios pagalbos tarnybas, nurodant avarijos koordinates ir informuojant, kad automobilyje yra vaikas.

„Carkoon“ kėdutės parduotuvėse gali pasirodyti jau kitais metais, tačiau jų kaina bus daug didesnė nei standartinės automobilių kėdutės – apie 500 svarų (apie 2,1 tūkst. Lt).

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją