Ekoralyje dalyvaus „Auto Bild Lietuva” ir „eco:Drive akademijos” vasarą organizuoto konkurso „Švaresnis miestas mūsų vaikams” finalininkai bei „eco:Drive akademijos” 2010 m. teorinių ekovairavimo paskaitų dalyviai. Iš viso Vilniuje startuos

Vienos iš organizatorių ir „eco:Drive akademijos” koordinatorės Vaidos Balčiūnienės teigimu, šis ralis yra skirtas visiems teorines paskaitas išklausiusiems vairuotojams, kurie yra pasiryžę įgytas žinias patikrinti praktiškai.

„Džiaugiamės, jog atsiranda vis daugiau atsakingų vairuotojų, neabejingų ekologijai bei galvojančių apie tai, kokioje aplinkoje gyvena jie patys bei kaip rytoj gyvens mūsų vaikai, ir norinčių asmeniškai prisidėti prie mažesnės aplinkos taršos Lietuvoje“, - sakė ji.

Ekoralyje „Švaresnis miestas mūsų vaikams” visi dalyviai važiuos savo automobiliais, kurie, atsižvelgiant į automobilio degalų rūšį bei variklio darbinį tūrį, bus suskirstyti į klases. Dalyviai iš viso nuvažiuos apie 230 km, maršrutas drieksis skirtingos dangos keliais. Be to, pakeliui jie turės atlikti tam tikras organizatorių pateiktas užduotis.

Simbolinis ekoralio finišas numatytas Vilniaus Rotušės aikštėje, kur geriausius ekovairavimo rezultatus pademonstravę dalyviai bus apdovanoti taurėmis, diplomais bei rėmėjų įsteigtais prizais. Vienas iš ekoralyje dalyvavusių vasarą žurnale „Auto Bild Lietuva” skelbto ekovairuotojo konkurso finalininkų bus apdovanotas pagrindiniu prizu – kelione į „Fiat” gamyklą Italijoje.

Daugkartinio Lietuvos ekoralių dalyvio ir prizininko bei vieno iš šio ekoralio organizatorių Vitoldo Miliaus teigimu, „eco:Drive akademijos” ekoralį planuojama rengti kasmet, siekiant šviesti ir skatinti kuo daugiau mūsų visuomenės narių tapti ekovairuotojais bei plėsti ekokultūrą savo aplinkoje.

Spalio 23 d. Vilniaus Rotušės aikštėje taip pat vyks Šiaurės Ministrų Tarybos biuro Lietuvoje organizuojamas renginys „Vilnius CO2 Green Drive“, kurio metu visą dieną vilniečiai galės susipažinti su „žaliosiomis” automobilių technologijomis ir daugiau sužinoti apie ekovairavimą bei ekologiškiausias tendencijas ir alternatyvias transporto priemones.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją