Pirmadienį 12 val. Lietuvos laiku planavę startuoti Vitoldas Milius, Audrius Sutkus ir Aidas Bubinas jau buvo pakeliui į Nordkappą, tačiau iki numatyto starto taško likus 12 km keliautojus pasitiko nuleistas kelio užtvaras. Lietuviai buvo informuoti, kad kelias įprastai uždaromas esant itin prastoms oro sąlygoms, kai keliauti iki Nordkappo yra pavojinga.

„Matomumas lygus 2 metrams, pučia stiprus vėjas ir sninga, tad kelionės startą turime atidėti. Informaciją teikiančios tarnybos mus užtikrino, kad jeigu oras ir rytoj bus toks pat, iki starto pradžios mus palydės konvojus, todėl antradienį turėtume tikrai startuoti“, – DELFI sakė keliautojai.

DELFI skaitytojai gali sekti kelionę – portale publikuojamas keliautojų dienoraštis ir nuotraukos, o jų nuvažiuotą atstumą ir tikslią buvimo vietą galima matyti žemiau patalpintame interaktyviame žemėlapyje.

Pirmas keliautojų dienoraščio įrašas (lapkričio 14 d., 12 val.)

Kelionę atidedame dėl atšiaurių oro sąlygų – esame netoli Nordkappo, pusto, sninga, temperatūra apie -2 laipsnius. Pagal oro prognozes, čia dvi dienas bus štormas. Įdomu tai, kad čia šviesaus paros meto beveik nėra, ryte būna prieblanda, o 13-14 val. vietos laiku jau pradeda temti. Iš tiesų, oro sąlygos yra sunkios, slidu. Trumpai tariant, čia tikra šiaurinė aplinka, net medžių nėra.

Į Norvegiją atvykome labai ramiai, be didesnių nuotykių. Neturėjome tikslo iki čia nuvažiuoti kuo greičiau, tad neskubėjome. Suomijoje buvo gana nuobodūs vaizdai ir keliai, o sekmadienį nuvažiavus nuo viešbučio kokių 50 km prasidėjo žiemiškos linksmybės su sniegu, ledu ir pan.

Sekmadienio vakarą praleidome su vietine lietuvių bendruomene, čia yra daug dirbančių ir jau ilgą laiką gyvenančių tautiečių. Jie mus pakvietė dar važiuojant į priekį, tad užsukome aplankyti.

Linkėjimai skaitytojams, būkite kantrūs ir laukite starto!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją