Būtent tokiu metu šis trejetukas „pakėlė bures“ žygiui į Norvegijoje esantį šiauriausią Europos kontinentinį tašką Nordkappą (liet. Šiaurės kyšulį).

Žygeiviai šiauriausią Norvegijos pakrantę ketina pasiekti sekmadienį, o ten pailsėję pirmadienį, lapkričio 14 d., pradės kelionę iš šiauriausio Europos kontinentinio taško Nordkappo į Tarifą – piečiausiąjį kontinentinės Europos tašką, esantį Ispanijoje, Andalūzijos regiono Kadiso provincijoje, kurį nuo Šiaurės Afrikos pakrantės skiria 14 km pločio Gibraltaro sąsiauris.

„Tai bus ne šiaip sau pasivažinėjimas žvalgantis pro automobilio langą ir gėrintis lietuvio akiai neįprasta gamta, – pasakojo vienas šio žygio iniciatorių ir organizatorių V. Milius. – Šią kelionę, kurios maršrutas sudaro apie 5,5 tūkst. kilometrų, pakaitomis vairuodami „Hyundai i40“ automobilį, kurio benzininis variklis, komplektuojamas su šešių laipsnių automatine pavarų dėže, išvysto 177 AG, stengsimės įveikti kuo greičiau ir tokiu būdu sieksime patekti į Gineso rekordų knygą“.

Planuodami ir rengdamiesi šiai kelionei žygeiviai pervertė kalnus literatūros ir aptiko, jog šį maršrutą yra įveikusi netgi dviratininkų grupė, tačiau niekas iš automobilistų nebandė rasti vietos Gineso rekordų knygoje. Prieš trejetą metų minėtą maršrutą su „Lexus IS300“ automobiliu yra įveikę britai ir tai jiems pavyko padaryti per 55 val. 40 min.

„Būtent šis laikas tampa pagrindiniu mūsų orientyru. Tikimės šį atstumą nuvažiuoti kiek daugiau nei per dvi paras“, – prieš išvykdami iš Vilniaus į Norvegiją kalbėjo keliautojai.

Jie sieks rekordo, kurį norint užregistruoti į rekordus fiksuojančios organizacijos būstinę būtina pateikti visus kuro papildymo degalinėse čekius, filmuotą bei rašytinį kelionės dienoraščius ir dar daugiau įvairaus „popierizmo“. Tai žinoma užims papildomo laiko, tačiau keliautojai tikisi, jog šie reikalavimai netaps dideliu kliuviniu.

Kiek daugiau nerimo kelia kelionės pradžia ir gamtinės sąlygos Norvegijos šiaurėje, tačiau patyrę keliautojai ją pradės automobilį „apavę“ patikimomis, specialiai Šiaurės šalims pritaikytomis „Continental WinterContact“ padangomis, daugelio įvairių testų nugalėtojomis, su kuriomis neturėtų kilti jokių problemų. Be to, Norvegijos kapitalo draudimo bendrovė „Gjensidige Baltic“ kiekvieną ekipažo narį apdraudė nuo nelaimingų atsitikimų po 100 000 Lt draudimo sumai.

Prieš kelionę į žygeivių „Hyundai i40“ automobilį GPS kontrolės sistemų ekspertai, UAB „Altas informacinės technologijos“, sumontavo modernią sekimo ir ryšių palaikymo aparatūrą, kurios pagalba bus galima stebėti ką veikia keliautojai, kuriame kelionės taške konkrečiu metu yra jų automobilis, kiek trunka kelionė bei palaikyti nuolatinį ryšį su namais ar žiniasklaida.

DELFI skaitytojai galės matyti interaktyvų žemėlapį su automatiškai atsinaujinančia kelionės informacija. Nuo pirmadienio, kai prasidės žygis iš Norvegijos, DELFI portale taip pat bus publikuojamas keliautojų dienoraštis ir nuotraukos.

„Draugų ir bičiulių dėmesys padės mums jaustis tarsi namuose ir skatins itin racionaliai išnaudoti kiekvieną minutę siekiant užsibrėžto tikslo“, - prieš kelionę tikino vienas 4X4 judėjimo šalyje entuziastų, „Ladogos“ bekelės maratono nugalėtojas A. Sutkus.

Keliautojų trejetas į Vilnių planuoja sugrįžti kitos savaitės pabaigoje.

Ši kelionė bus tik pirmoji užsibrėžto tikslo dalis. Kitąmet keliautojai planuoja rekordiniu greičiu nuvažiuoti nuo labiausiai į Vakarus nutolusio Europos taško iki tolimiausio rytinio taško.

Kelionės startas Norvegijoje – jau lapkričio 14 dieną!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją