Porą dešimčių kilometrų nuo Modenos nutolusiame Maranello, kur nuo 1943 m. gaminami išskirtiniai sportiniai automobiliai, gyvena apie 17 tūkst. žmonių. Vos įvažiavus į miestelį netrunki suprasti, kad visas gyvenimas čia sukasi aplink „Ferrari“. Šios markės logotipus galite matyti žiedinėje sankryžoje, restoranų iškabose, parduotuvių vitrinose.

Svarbiausi smalsuolius traukiantys Maranello objektai – „Ferrari“ gamykla ir muziejus. Į gamybos padalinį galima žvilgtelėti tik tiek, kiek matosi pro kiemą, dėl patekimo į vidų reikia tartis iš anksto. O muziejuje laukiamas kiekvienas „Ferrari“ gerbėjas, kurių kasmet čia apsilanko apie 200 tūkst. Už bilietą sumokėjus 13 eurų, čia galima pamatyti dalį istorinių modelių, taip pat naujausiausius šios markės šedevrus, paklausyti variklių skleidžiamo garso, o aistringiausiems „Formulės-1“ dalyvaujančios „Ferrari“ komandos gerbėjams yra skirta atskira salė, kurioje eksponuojami įvairiais laikotarpiais iškovoti trofėjai, taip pat išrikiuoti skirtingų vairuotojų bolidai, kurie leidžia palyginti, kaip bėgant metams keitėsi F-1 automobiliai.

Beje, prie muziejaus vietiniai apsukruoliai atakuoja „Ferrari“ gerbėjus siūlydami išbandyti šios markės automobilius. Turintys vairuotojo pažymėjimą gali rinktis bent iš penkių skirtingų modelių. O už galimybę pavairuoti tikrų tikriausią „Ferrari“ nustatytas tarifas yra 50 eurų už 10 min., tokią paslaugą prie muziejaus siūlo dvi kompanijos. Tiesa, užsukus į muziejų, prie kasų galima pamatyti įspėjimą, kad „Ferrari“ neturi nieko bendra su už muziejaus ribų siūlomomis pramogomis“.

Šalia Maranello yra „Fiorano“ trasa, kurioje „Ferrari“ išbando automobilius, tačiau nereikėtų stebėtis, jei ir apylinkių keliuose pamatysite zujančius užmaskuotus ir dar tik gamybai ruošiamus modelius.

Nuotraukų galerijoje – fotoreportažas iš Maranello (autorius – Nilas Narmontas, www.fotolotos.lt)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)