Liepos 29 dieną, penktadienį, startavę Vilniuje, istorinės technikos ekipažai Baltijos jūrą žada pasiekti šeštadienį po pietų. Nors istorinės technikos vidutinis greitis šioje kelionėje sudarys tik 50 km per valandą, tą pačią dieną pasiekti jūrą nėra organizatorių tikslas. Tradicinis žygis yra skirtas ne tik puikiai praleisti laiką bendraminčių draugijoje, bet ir susipažinti su Lietuvos krašto istorija.

Šiais metais istorinių automobilių maršrutas drieksis Vilniaus, Molėtų, Anykščių, Pasvalio, Joniškio, Mažeikių, Kretingos krašto keliais.

Baigiamasis „Retromobile“ organizuojamos programos akcentas – sekmadieninis tradicinis senienų turgelis Karklėje, kur šeštadienio pavakare susirinkę istorinės technikos ekipažai, senienų pardavėjai įsikurs prie pat Baltijos jūros esančiame palapinių miestelyje, o sekmadienį ryte, tik prabudus, prasidės senienų turgelio šurmulys.

Nors žygis per Lietuvą pajūrio link paskutinį liepos savaitgalį rengiamas šeštus metus, tačiau klubas „Retromobile“ nuo 2005 metų Klaipėdą stengiasi pasiekti skirtingais keliais. Tik pati pirmoji kelionė 2005 metais truko vieną dieną, keliaujant autostrada Kaunas-Klaipėda. Tačiau jau kitais metais istorinės technikos gerbėjai nutarė, kad tokia technika nėra skirta keliauti greitkeliais, todėl buvo pasirinktas turistinis-ekskursinis žygio maršrutas, o pats renginys pailgėjo iki 3 dienų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją