Tokie siūlymai jau pasiekė Švietimo ir mokslo bei Susisiekimo ministerijas. Tačiau teigiamo atsako nesulaukęs idėjos autorius kreipėsi ir į Seimo pirmininkę Ireną Degutienę.

Savo pasiūlyme vyriškis aiškina, esą tikėjimas ir saugus eismas – kone neatsiejami dalykai. Viename iš ministerijoms ir I. Degutienei išsiųstų raštų jis teigia įkvėpimo pasisėmės po kardinolo Audrio Juozo Bačkio vizito.

„2010 m. rugsėjo mėn. mano tėviškėje bažnyčioje apsilankė jo ek. kardinolas A. J. Bačkis. Prie progos nusipirkau maldaknygę lenkų kalba ir suradau vairuotojo maldą, padariau vertymą į lietuvių kalbą ir pritaikiau pamokoms prie ypatingai svarbios saugaus eismo temos“, - rašoma dokumente, kurio kalba netaisyta.

Vyriškis teigia pats mokantis būsimus vairuotojus – esą eksperimentas su „vairuotojo malda“ pasiteisino, ir daugiau kaip 70 proc. jo auklėtinių mokykliniame egzamine nepadarė nė vienos klaidos. Tačiau ministerijų klerkai esą liko kurti šiai idėjai, taigi teko kreiptis į Seimo pirmininkę.

Vairuotojų mokymo programą religingasis entuziastas siūlo papildyti štai tokia malda, kuri esą praverstų ne tik „žaliems“, bet ir labiau patyrusiems vairuotojams:

Dieve, duok man tikrą regėjimą ir rankų stiprumą, kad keliuose niekam nepadaryčiau žalos, neleisk man būti mirties arba sužalojimų priežastimi, išsaugok nuo nelaimių ir eismo įvykių, išmokyk naudotis automobiliu tiktai žmonių gėrybei, nevesk į pagundą skubėti. Leisk man užtarnauti Tavo malonę, kad tavo vergų technikos srityje sukurtu stebuklu pasaulio gyventojai galėtų tiktai džiaugtis ir saugiai naudotis. Amen

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją