„Google“ automobilis yra perkurtas „Toyota Prius“, kuriame yra įrengti radarai, jutikliai, vaizdo kameros, kitas transporto priemones padedantys aptikti lazeriai ir kitos sistemos. „Google“ tikisi, kad tokie automobiliai padės sumažinti eismo spūstis ir avarijų skaičių.

Programinės įrangos kūrėjas, Stenfordo universiteto kompiuterinių mokslų ir elektros inžinerijos profesorius Sebastianas Thrunas teigė, kad kelios bandomosios mašinos jau nuvažiavo apie 140 tūkst. mylių (apie 225 tūkst. km).

„Google“ tinklaraščio įraše S. Thrunas rašo, kad didžiausias prioritetas kuriant projektą buvo saugumas.

„Šis projektas kol kas yra eksperimento stadijoje, tačiau jis parodo, koks bus ateities transportas, tobulėjant kompiuteriams. Tokia ateitis labai įkvepianti“, – pridūrė jis.

Kalifornijoje išbandomas „Google“ automobilis kol kas pateko tik į vieną incidentą, kai į jį atsitrenkė iš paskos važiavusi mašina.

Bandomųjų automobilių maršrutai iš anksto buvo suderinti su policija. Automobiliu važiuoja kvalifikuotas vairuotojas, pasirengęs bet kurią akimirką perimti valdymą, bei programinės įrangos ekspertas.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, apie 1,2 mln. žmonių kasmet žūsta keliuose.

„Mes tikime, kad mūsų technologija gali šį skaičių sumažinti, galbūt daugiausiai perpus“, – teigė S.Thrunas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją