Julliano Preston-Powerso sukurta šalmo „ThermaHelm“ technologija galvą veikia kaip ant sutrenktos vietos uždėtas ledo gabalas. Šalme integruoti davikliai, reaguojantys į smūgį. Kai jėga viršija nustatytą lygį – įvyksta cheminė reakcija: susimaišo amonio nitratas ir vanduo, išsiskiria šaltis, kuris akimirksniu atvėsina galvos smegenis. Normalizuojantis temperatūrai, motociklininkas gali sulaukti atvykstančių medikų pagalbos. Tuomet pastebimai padidėja galimybė išgelbėti gyvybę.

Daug tyrimų įrodė, kad šalmas su „ledo paketu“ yra išties veiksmingas. Naujasis J.Preston-Powerso kūrinys jau pardavinėjamas D.Britanijoje. „ThermaHelm“ šalmo kaina – nuo 299 svarų sterlingų (1184 Lt). 499 svarus (1976 Lt) jūs sumokėsite už šalmą su integruota laisvų rankų įranga, GPS ir vaizdo kamera, kuri fiksuoja paskutines 60 sekundžių kelionės prieš pat nelaimę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)