Iki 3,5 tūkst. žmonių susirinko prie centrinės „Saab“ gamyklos norėdami parodyti savo palaikymą Švedijos automobilių gamintojui. Darbuotojai su savimi turėjo anglų kalba rašytus plakatus „Mr. Obama – please save „Saab“, „Save „Saab“ from GM, Gangster Motors“ ir kt.

„Saab“ darbuotojai taip pat pasirašė bendrą laišką „General Motors“ vadovui Edui Whitacre'ui, kuriame raginama „Saab“ parduoti, o ne uždaryti.

Kaip ir buvo planuota, pirmadienį po šventinių atostogų Trollhättano gamykla trumpam atnaujino darbą tam, kad įvykytų anksčiau gautus naujojo 9-5 ir 9-3 kabrioleto užsakymus.

E.Whitacre'as pirmadienį Detroito automobilių parodoje dar kartą patvirtino, kad „Saab“ bus uždarytas, nes esą nė vienas iš potencialių Švedijos bendrovės pirkėjų nepateikė patrauklaus siūlymo.

Nepaisant to, į „Saab“ pretenduojanti Liuksemburgo investicijų kompanija „Genii“ antradienį pranešė pateikusi naują pasiūlymą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją