Prieš tris dešimtmečius Harry'is Ettlingas šį modelį pirko naują, o „amžino poilsio“ į sąvartyną jis išriedėjo beviltiškai surūdijęs ir papuoštas gėlių puokšte ant variklio dangčio. Paskutinį kartą gatve važiuojantį automobilį lydėjo kaimynai, muzikantai ir policija. 1982 m. gamybos automobilio odometras rodė, kad šis „Civic“ yra nuvažiavęs 170 000 mylių.

„Visi kaimynystėje žinojo šį automobilį, – pasakojo H. Ettlingas. – Žmonės ateidavo ir sakydavo: nuo tada, kai buvau kūdikis, matau šį automobilį gatvėje. Tai yra gražu. Manau, kad „Bluey“ įtaka kaimynams ir prisiminimai apie jį gyvuos daugybę metų, jeigu ne amžinai“.

Seno „Civic“ šeimininkas neslėpė, kad viena pagrindinių priežasčių, kodėl jis vis dėlto nusprendė atsisveikinti su mylima mašina, buvo rūdys. „Bijojau, kad dėl rūdžių mano kojos išlįs pro grindis“, – sakė jis.

Po to, kai surūdijęs „Honda Civic“ buvo užkeltas ant autovežio ir išgabentas, H. Ettlingas su kaimynais patraukė į vietinį barą atiduoti paskutinę pagarbą senam automobiliui, kur išgirdo pasiūlymų nusipirkti naujus „ratus“.

„Tikrai nepirksiu naujo automobilio, – patikino H. Ettlingas. – Prireiks laiko užsimiršti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)