Maždaug 7 metus be vairuotojo pažymėjimo vairuojanti 26 metų vilnietė Jevgenija A. areštinėje turės praleisti 15 parų. Taip nusprendė Vilniaus miesto trečiasis apylinkės teismas, konstatavęs, kad mergina kelia pavojų ne tik sau, bet ir kitiems eismo dalyviams.

Sostinės Žirmūnų mikrorajone gyvenanti Jevgenija A. Kelių policijos pareigūnams prie automobilio „Volkswagen Passat“ vairo Žygimantų gatvėje spalio pabaigoje įkliuvo jau 15 kartą. Ji visada vairuodavo be vairuotojo pažymėjimo, be to, taip pat yra bausta už tai, kad neturėjo automobilio techninės apžiūros talono.

Savo kaltės neneigianti vilnietė ne kartą lankėsi teismuose, visada dėl padarytų pažeidimų gailėdavosi, todėl jai iki šiol pavykdavo išvengti arešto. Tačiau, kaip paaiškėjo, mergina ne visada sumokėdavo baudas – šiuo metu jos skola valstybei yra daugiau kaip 4 tūkst. litų.

Jevgenija A. teismo posėdyje aiškino, kad vairuoja jau 7 metus, tačiau be pažymėjimo, nes nepavyko išlaikyti egzamino. Mergina tikino, kad prie vairo sėda tik blaivi.

„Tikiuosi, kad ateityje man pavyks išsilaikyti egzaminą“, – sakė sostinės kelių policininkams gerai pažįstama mergina.

Tiesa, vairuotojo pažymėjimą mergina greičiausiai gaus negreit – jos administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto trečiasis apylinkės teismas nusprendė, kad Jevgenija A. turės areštinėje praleisti 15 parų.

Pasak teismo, mergina sistemingai pažeidinėja Kelių eismo taisykles (KET), yra bausta 15 kartų, tačiau išvadų nepadarė.

„Vairavimas neturint teisės tai daryti kelia padidintą pavojų pačiam vairuotojui bei kitiems eismo dalyviams“, – pabrėžė bylą išnagrinėjęs teismas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)