Per tris dienas buvo patikrintas 6 073 transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Išaiškinti 148 neblaivūs vairuotojai, t. y. 2,4 proc. patikrintųjų buvo neblaivūs. Lengvas girtumo laipsnis nustatytas 76 vairuotojams, vidutinis – 47 ir 25 vairuotojams – sunkus girtumas. 77 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos. Dėl apsvaigimo nuo narkotinių medžiagų patikrinti 2 vairuotojai - įtarimai pasitvirtino, 1 iš šių vairuotojų dar buvo ir neblaivus (Šiaulių apskrityje).

Daugiausia neblaivių vairuotojų - 26 išaiškinti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, Vilniaus - 25, Utenos - 18, Kauno - 16 ir Alytaus - 15. Sunkiai apgirtę vairuotojai išaiškinti Vilniaus - 8, Alytaus ir Utenos - po 5, Kauno - 3, Marijampolės - 2, Panevėžio ir Telšių - po 1 apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų prižiūrimose teritorijose.

Neblaivių dviračių vairuotojų daugiausia nustatyta Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje - 15, Telšių - 11, Marijampolės ir Vilniaus - po 9, Utenos - 8.
Klaipėdos ir Telšių policijos pareigūnams „įkliuvo" po 1 neblaivų vadeliotoją.

Per savaitę, liepos 8-14 dienomis, nustatyti 499 vairuotojų ir 34 keleivių saugos diržų nenaudojimo atvejai, 4 vaikų vežimo automobiliuose taisyklių pažeidimai, 7 mopedo ar lengvojo keturračio motociklo vairuotojų ir 1 keleivio saugos šalmų nenaudojimo atvejis, taip pat 12 atvejų - asmenų, važiuojančių dviračiu, saugos priemonių (atšvaitų, saugos šalmų) nenaudojimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)