Vairuotojams, kurių pažymėjimas patvirtina teisę vairuoti motociklus be galios apribojimų, egzaminų laikyti nereikia.

Praktikos egzaminai motociklais vyksta nuo balandžio 1 d. iki lapkričio 9 d., jie kainuoja 111 Lt.

Nauja A2 kategorija

DELFI primena, kad „Regitra“ dar pernai rugsėjį informavo, jog nuo sausio 19 dienos įsigaliojus Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimams, atsiranda nauja motociklų kategorija – A2.

Naujajai A2 kategorijai priskiriami motociklai, kurių galia ne didesnė kaip 35 kW, galios ir svorio santykis ne didesnis kaip 0,2 kW/kg ir kurie nėra kilę iš daugiau kaip du kartus galingesnės transporto priemonės. Minimalus amžius, nuo kurio bus leidžiama įgyti teisę vairuoti šios kategorijos transporto priemones – 18 metų.

Laikant šios kategorijos vairavimo egzaminus „Regitroje“ reikia pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, dokumentą, patvirtinantį mokymo kurso baigimą, galiojančią vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą, o taip pat sveikatos žinių atestavimo pažymėjimą bei galiojantį vairuotojo pažymėjimą (jei asmeniui jis anksčiau buvo išduotas).

Neturintiems motociklų vairavimo patirties teisė vairuoti galingus motociklus bus suteikiama vėliau

Nuo 2013 m. sausio 19 d. asmenims, neturintiems motociklų vairavimo dvejų metų patirties, teisė vairuoti galingus motociklus gali būti suteikiama tik asmeniui sulaukus 24 m., o ne 21 m., kaip buvo iki šiol. Norintys įgyti šią teisę turės išlaikyti teorijos ir praktikos egzaminus.

Asmenims, turintiems motociklų vairavimo dvejų metų patirtį, teisė vairuoti galingus motociklus galės būti suteikiama, jei jie jau yra sulaukę 20 m. ir išlaikę praktikos egzaminą. Reikalavimas išlaikyti praktikos egzaminą nustatytas pagal 2006 m. gruodžio 20 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą 2006/126/EB dėl vairuotojo pažymėjimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (326)