Pagal iki šiol galiojusią tvarką, aplinkos apsaugos inspektorius, pastebėjęs neleistinai statomą automobilį, turėdavo sulaukti, kol iki automobilio sugrįš pažeidėjas ir tik tuomet galėjo skirti jam baudą.

„2010 m. tokių pažeidėjų buvo nubausta šiek tiek daugiau nei 400. O kiek daug yra stovinčiųjų paežerėse, ant vejų, miško pakloto“, - po Vyriausybės posėdžio teigė Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Pasak jo, gavus Vyriausybės sutikimą inspektoriai galės fiksuoti pažeidimus tokiomis pačiomis sąlygomis kaip ir fiksuojami kelių eismo taisyklių pažeidimai neleistinai statant automobilius – inspektoriams nebereikės sulaukti pažeidėjo, jie galės užfiksuoti automobilio numerius ir išsiųsti baudas automobilio savininkui. Šis turės pranešti, kas naudojosi jo automobiliu arba mokėti baudą pats.

Bausmių dydis nekeičiamas ir paliekamas nuo 50 iki 500 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)