DELFI skaitytojai gali sekti motociklininko kelionę – skaityti keliautojo dienoraštį, o tikslią jo buvimo vietą galima matyti žemėlapyje apačioje. Per pirmąsias dienas keliautojas jau nuvažiavo trečdalį maršruto, tačiau kaip pats pripažįsta, tai tėra lengvesnioji dalis.

Pateikiame naują A.Bubino kelionės dienoraščio įrašą (rugpjūčio 5 d., 9.30 val. Lietuvos laiku).

Pirmadienio rytą (9.30 val.) esu už Maskvos, netoli Žemutinio Naugardo. Nuo kelionės pradžios jau pavyko nuvažiuoti trečdalį distancijos – 5283 km. Vis dėlto tai yra lengvoji kelionės dalis.

Prisiminus praėjusių dienų įvykius, viskas klostėsi maždaug taip. Penktadienį pervažiavau Vokietiją, tačiau šios šalies greitkeliuose sekėsi sunkiau nei tikėjausi. Buvo penktadienis, labai karšta, didelės spūstys, kelio darbai, visi važiavo viso labo apie 50 km/val. greičiu. Vis dėlto kaip ir planavau, miegojau prie Leipcigo.

Šeštadienį perpiet buvau Varšuvoje ir džiaugiausi iki 26 laipsnių šilumos „atvėsusiu“ oru. Vakare jau buvau Vilniuje.

Viešnagė namie buvo trumpa, tačiau pakankamai įsimintina – teko remontuoti motociklą. Tiesa, tai nebuvo „Honda“ motociklo bėda. Esmė ta, kad važiuoju ne nauju, o demonstraciniu motociklu iš Estijos, kuris skirtas klientų bandymams. Vieno tokio pasivažinėjimo metu motociklas buvo „pargriautas“ taip, kad nukentėjo šonas. Greičiausiai dėl to buvo kliudytas radiatorius, kuris šiek tiek pasislinko. Man važiuojant šioje kelionėje, kai stoviniavau dėl karščių, pastebėjau, kad radiatorių kliudo kliudo vėdinimo ventiliatorius. Per tuos kelis tūkstančius kilometrų iki Lietuvos ventiliatorius pratrynė radiatorių. Neįtikėtinai pasisekė, kad tai nutiko Vilniuje. Vėlų šeštadienio vakarą „Nippon Auto“ meistrai per tris valandas viską sutvarkė ir galėjau tęsti kelionę.

Sekmadienį teko keikti žiaurius Latvijos kelius. Prie Latvijos-Rusijos sienos užtrukau porą valandų. Atsižvelgiant į tai, kad krovininių mašinų vairuotojai čia prasėdi ir 4 dienas, man visus formalumus pavyko gana greitai sutvarkyti.

Tądien turėjau tikslą pasiekti Maskvą. Rusijos kelių negalima vienareikšmiškai vertinti. Kai kur jie suremontuoti taip, kad atrodo kaip oro uostų pakilimo takai, o kai kur keliai tokie blogi, kad susidaro nežmoniškos spūstys. Čia pamačiau kaip vietiniai naudoja BMW X6 automobilius – jais tiesiog važiuoja per eismo juostas skiriančias žaliąsias zonas. Vakare artėjau prie Maskvos, bet nusprendžiau, kad reikia dar tą pačią dieną pervažiuoti miestą, nes pirmadienį ryte bus tokios spūstys, kad galiu labai strigti. Tad planą viršijau 100 km, pervažiavau Maskvą ir nakvojau viešbutyje už miesto.

Šįryt jau spėjau nuvažiuoti 200 km, tačiau kiek pavyks nuvažiuoti pirmadienį – sunku pasakyti. Šiandien planuoju anksčiau stoti ir kiek daugiau pailsėti, nes važiuojant į rytus, maždaug kas 1000 km atsisuka valanda atgal, prie to reikia prisitaikyti.


Duomenis pateikia „Altas“

Per kiek laiko nuvažiuos 15 000 km?

Lietuvio keliautojo maršrutas iš Portugalijos į Vladivostoką driekiasi per Ispaniją, Prancūziją, Vokietiją, Lenkiją, Lietuvą, Latviją, kur Aidas kirs Rusijos sieną ir per šios milžiniškos valstybės miestus Maskvą, Kazanę, Čeliabinską, Omską, Novosibirską, Krasnojarską, Irkutską, Čitą, Chabarovską skinsis kelią iki kelionės galutinio tikslo Vladivostoko.

O kaip manote jūs, DELFI skaitytojai, per kiek laiko A. Bubinui pavyks nuvažiuoti nuo Lisabonos iki Vladivostoko? Savo atsakymą galite įrašyti žemiau esančios apklausos lange, arčiausiai tiesos buvusiems skaitytojams atiteks vertingi turizmo prekių parduotuvės Expedition.lt įsteigti prizai. Pirmos vietos laimėtojas gaus „GoPro Hero3“ kamerą, už antrą vietą atiteks „Ferrino“ miegmaišis ir „Thermos“ gertuvė, o trečios vietos laimėtojas bus apdovanotas „Ferrino“ miegmaišiu. Nepamirškite įrašyti kontaktinės informacijos!


Atsakymų lauksime iki rugpjūčio 9 d. vakaro. Vienas dalyvis atsakyti į klausimą gali vieną kartą. Jeigu A. Bubinui nepavyks pasiekti numatyto finišo ir kelionė bus nutraukta – prizų laimėtojus išaiškinsime burtų keliu.

Kelionė prasidėjo! Naujienas sekite portale DELFI!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)