Jei reikia, tokį galima įsikelti ir į metro traukinį, ir į autobusą ar lengvąjį automobilį. O riedėdamas sulankstomas mažylis pasiekia maksimalų 45 km/val. greitį. Akumuliatoriaus pakanka nuvažiuoti 35 km. Tiesa, kad jis būtų vėl visiškai įkrautas, tereikės valandos.

Elektrinio motorolerio „Moveo“ ratus suka abiejuose ratuose sumontuoti elektriniai motoriukai. Išlankstyti ar sulankstyti motorolerį į pradinę „lagamino“ padėtį užtrunka tik keletą sekundžių. Pasiekus kelionės tikslą, ieškoti stovėjimo vietos nereikia – pakanka „Moveo“ anglies pluošto rėmą perlenkti perpus. O paskui – ant ratuko ir tempi sau it kelioninį lagaminėlį.

Beje, tokio motorolerio savininkui grėsmės susitepti tempiant sulankstytą anglies pluošto „žirgą“ nekils – visos potencialiai „nešvarios“ dalys perlenkus motorolerį atsidurs atokiau nuo savininko.

Transformuojamą mažylį suprojektavusi kompanija „Moveo“ tikisi serijinę motorolerių gamybą pradėti kitais metais. Kūrinio autorius Tamasas Slezakas įsitikinęs, kad kompanijos siūlomas produktas – neabejotinas ateities reikmuo.

„Moveo“ yra ypatingai lengvas ir, ko gero – geriausia papildoma transporto priemonė savo kelionę derinant su viešuoju transportu, – samprotauja T. Slezakas. – Be kita ko, keliauji neteršdamas aplinkos, paprasčiausiu ir greičiausiu maršrutu. Manau, mūsų produktu labai susidomės didmiesčių gyventojai.“

Preliminariais skaičiavimais, „Moveo“ turėtų kainuoti apie 2 tūkst. svarų (apie 8 tūkst. litų).

„Galima sakyti, esame jau pasiruošę pradėti motorolerių gamybą, – pridūrė idėjos autorius. – Dabar ieškome investuotojų. Su jų pagalba galėsime užbaigti transporto priemonės tobulinimą ir pereiti prie serijinės gamybos. Ko gero, pirmaisiais metais produkciją gamintume vidutiniu intensyvumu, o po metų ją galėtume plėsti.“