Renginio organizatoriai, vadovaudamiesi Henrio Fordo mintimis, jog auksinių rankų antram gyvenimui prikelta senovinė technika tikrąją vertę įgyja tik važiuodama, įsiliejusi į bendrą transporto srautą, siūlo ne ramią parodą ar stovinčių mašinų apžiūrą, o tikrą žygį su visais jo atributais ir išbandymais.

Pasak šio renginio su­ma­ny­to­jo ir va­do­vo, žur­na­lis­to Val­do Juozo Vi­lū­no, tech­ni­nių ap­žiū­rų asocia­ci­jos „Tran­seks­ta“ re­mia­ma­me žy­gy­je kviečiami daly­vauti is­to­ri­nių au­to­mo­bi­lių, mo­to­ciklų ir net su­nkve­ži­mių vairuotojai ar savininkai. Žy­gis pra­si­dės šeštadienio vidurdienį Rumšiškė­se, kur neišvažiuojant iš jų galima pabuvoti ir Aukštaitijoje, ir Žemaitijoje, Dzūkijoje ir Suvalkijoje.

Žygyje dalyvausiantiems is­to­ri­nių trans­por­to prie­mo­nių vai­ruo­to­jams teks viso labo įveikti tik 111,1 ki­lo­me­tro bendrą distanciją vaizdingais Lietu­vos, tame tarpe ir Tra­kų re­gio­ni­nio par­ko vieto­vių ke­liais. Senovinių automobilių ir motociklų vairuotojai nelėks kaip akis išdegę, o važiuos oriai, kaip ir dera tokioms transporto priemonėms, su poilsiu gamtoje, žolelių arbatos, šviežio sūrio ir medaus ragavimais, o kad žygį lydėtų ir varžybiškumo elementas, žygeivių laukia dvi tiks­laus pravažiavi­mo rung­tys.

Pasivažinėję po Rum­šiš­kių na­cio­na­li­nį bui­ties mu­zie­jų žygio da­ly­viai ilgėliau stabtelės Birš­to­ne, kur vyks didelė mies­to šven­tė ir kurios smalsuoliams tai bus puiki proga iš arčiau pasidomėti unikalia senovine technika ir pabendrauti su jos vairuotojais.

Renginys finišuos šeštadienio pavakarę Tra­kų miesto cen­tre, kur žy­gio daly­viai vėl atsidurs dar vieno miesto šventėje ir kur ne tik žygio nugalėtojams, bet ir visiems jo dalyviams ran­ką spaus ku­ror­to me­ras Vytau­tas Zaliec­kas.

„Nenorime, kad tokie žygiai virstų eiliniu kermošium su nevaldomu chaosu, todėl stengsimės apsiriboti 20-25 dalyviais, - sakė V. J. Vilūnas, kurio kartu su kitais organizatoriais pernai surengtas toks žygis iš Mažeikių per Kauną į Vilnių susilaukė gero ir pačių dalyvių, ir visuomenės įvertinimo. – Norinčių dalyvauti šiemetiniame žygyje paraiškas dar priima VšĮ „Saugus ratas“.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)