„BMW C 650 GT“ ypač turėtų sudominti ilgesnes keliones motociklais mėgstančius vairuotojus – šis motoroleris stebina savo techninėmis savybėmis bei patogumu, todėl puikiai tinka ne tik pasivažinėjimui mieste, bet ir ilgoms kelionėms“, – teigia „Krasta Auto Vilnius“ direktorė Rasa Klimavičiūtė.

„BMW C 650 GT“ turi „BMW Motorrad“ sukurtą 2 cilindrų 647 cm3 variklį, kuris išvysto iki 60 AG. Vidutinės šio motorolerio degalų sąnaudos siekia 5,6 l/100km.

Tačiau naujųjų „BMW C 650 GT“ ir „BMW C 600 Sport“ sukūrimu „BMW Group“ meistrų darbas nesibaigia – koncernas neseniai pristatė ateities transportu jau vadinamus koncepcinius „C evolution” serijos elektrinius motorolerius, kuriais tikisi išspręsti šiuolaikinių miesto vairuotojų problemas – sumažinti didėjantį transporto srautą, energijos kaštus ir aplinkos taršą.

BMW C evolution
„C evolution“ pasižymi „BMW Motorrad“ šeimai būdingu išskirtiniu stiliumi – tai dinamiškos išvaizdos transporto priemonė su bumerango silueto, aerodinamiškai sukonstruotu šoniniu skydeliu ir patogiu skyreliu šalmui, įrengtu sportiškame motorolerio gale. Dizainerių parinktos balta ir žalia spalvos atspindi pagrindinius motorolerio bruožus – dėmesį aplinkai, dinamiškumą bei lengvą valdymą. Motorolerio baterijų zonoje įmontuotas šviečiantis užrašas „e“ simboliškai pažymi elektrinio motorolerio paskirtį.

Koncerno teigimu, 2014 m. pasirodysiantis elektrinis „C evolution“ veiks taip pat kaip ir įprasti motoroleriai su vidaus degimo varikliais, tačiau vairuotojui neteks papildomai galvoti apie degalų taupymą, kadangi tai automatiškai atliks transporto priemonės rekuperacijos sistema. Jos dėka motoroleris sutaupys nuo 10 iki 20 proc. energijos sąnaudų.

„C evolution“ baterijos talpa yra 8 kW/val., ir ją visiškai įkrauti pakanka 3 valandų. Pilnai įkrauta baterija leidžia nuvažiuoti mažiausiai 100 km. Teigiama, jog šio motorolerio CO2 emisija, važiuojant mieste, bus nulinė, o kelionės užmiestyje metu prilygs griežtiems BMW automobilių standartams.

Naujasis „C evolution“ bus ne tik ekonomiškas ir stilingas, bet ir greitas – šis motoroleris galės išvystyti maksimalų 120 km/ val. greitį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)